Continua augmentant la participació als premis literaris de Cerdanyola

de2df791682f079f8397226a3ff38bc7

“La memòria del cor” (20è premi Valldaura-memorial Pere Calders), de Francesc Xavier Torrents; “Atac de temps” (19è premi Miquel Martí i Pol), de Manuel Roig; “Els somriures davant l’aparador” (5è premi Caterina Albert de narrativa breu), d’Arturo Padilla; i “La dimensión de lo invisible” (31è Premi Divendres Culturals), de Dario Frías; són les obres guanyadores dels premis literaris de Cerdanyola.  Els guardons, que enguany han rebut un total de 327 obres, 117 més que l’any passat, es van lliurar en un cerimònia amenitzada per l’humor dels actors de De Mortimers al MAC.

“La memòria del cor”, primera novel·la de Francesc Xavier Torrents, era considerada pel jurat com una narració policíaca “ben documentada” que “atrapa el lector”. De l’obra de Darío Frías, “La Dimensión de lo imposible”,  el jurat va ressaltar la seva “profunditat”. I del poemari “Atac de temps”, el seu autor, Manuel Roig, es felcitava per haver guanyat el premi amb una obra escrita en la varietat valenciana. Enguany, l’autor del premi més jove, el Caterina Albert, destacava la importància del guardó: “Gràcies a premis com aquest es potencia la creació literària”, apuntava Padilla, de qui el jurat va destacar que havia escrit una obra “amb un argument original i un final inesperat”.

Per la seva banda, la regidora de Cultura, Montse Montiel, remarcava la consolidació d’uns premis que s’han convertit “en una de les festes culturals més important per Cerdanyola i per la UAB”. I si el vicerector d’afers institucionals de la UAB, Manel Sabés, destacava l’alta participació, l’alcaldessa de Cerdanyola, Carme Carmona, assegurava que “la ciutat vol continuar impulsant uns premis que formen part del nostre ADN”.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?