Consens per transformar l’N-150 en avinguda metropolitana

carreterabarcelona

Des de jocs infantils i música fins a balls i esports servien diumenge per escenificar i reclamar que una altra N-150 és possible. La festa  ‘Viu l’Avinguda del Vallès’, amb persones i bicicletes agafant el relleu dels cotxes per un dia, culmina un procés de participació ciutadana de dos anys, en què entitats veïnals, ciutadania i personal tècnic dels municipis han treballat en una proposta d’accions per millorar aquest eix viari i el seu entorn. Fins a 2.000 persones han col·laborat en els diferents espais de participació, d’on han sortit diferents propostes, recollides en un document que marca el pla d’actuació per transformar la via.

Actualment, l’N-150 és la principal carretera del Vallès Occidental, per on hi circulen entre 15.000 i 40.000 vehicles diaris en funció del tram. El volum de trànsit motoritzat i el tipus de mobilitat provoca problemes de soroll i contaminació atmosfèrica i actua com a barrera dins dels municipis per on passa.El projecte pretén que la via sigui un espai amable i pacificat, amb l’objectiu d’afavorir la mobilitat sostenible (a peu, en bicicleta i transport públic), la sostenibilitat i la integració paisatgística per superar la fragmentació territorial, així com dotar de serveis i vitalitat els espais de l’entorn perquè sigui un espai atractiu i cohesionador. “L’N-150 s’ha de convertir en una avinguda metropolitana cívica i cohesionadora i que la ciutadania l’ha de sentir seu, com a espai integrador”, destacava el vicepresident de Desenvolupament de Polítiques Urbanístiques de l’AMB i president de l’Àrea Territorial de l’Ajuntament de Montcada i Reixac, Jordi Sánchez. L’alcalde de Cerdanyola, Carlos Cordón, apuntava que el projecte RiConnect ha de servir per transformar l’N-150 en una via metropolitana “dedicada a les persones” i recordava els ajuntaments de Cerdanyola i Ripollet han adquirit la titularitat de la via en els trams corresponents de cara a la reurbanització de l’espai. Per la seva banda, el batlle de Ripollet, José María Osuna, apuntava que l’N-150 es veu com una via de pas o perifèria de quatre municipis del Vallès i ara es tracta de donar-li la volta: “Per donar prioritat a les persones i no tant als cotxes i que sigui un revulsiu per als barris de la zona”.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?