Conesa: “Hi ha empreses internacionals molt interessades en situar-se al Parc de l’Alba”

sincrotro

La directora de l’INCASÒL, Mercè Conesa –acompanyada per l’alcalde Carlos Cordón i el director del Consorci del Centre Direccional, Pere Solà-, ha visitat les instal·lacions del Sincrotró Alba, el centre de disseny de Stradivarius i la seu de Natura Bisé. Conesa també s’ha reunit amb representants de Cerdanyola Empresarial per explicar-los el projecte de desenvolupament del Parc de l’Alba

“El Parc de l’Alba és probablement el sector econòmic més rellevant que en aquest moment pot oferir Catalunya”, assegurava Conesa, que apuntava que el Parc de l’Alba “és estratègic per a Catalunya perquè ens ofereix l’oportunitat d’oferir aquest sostre per a empreses punteres tecnològiques i de recerca i desenvolupament que aportin llocs de treball qualificats i a la vegada ens permetin desenvolupar tota la part més urbana d’aquest sector”. Després de participació a  la Fira ExpoReal de Múnich, va constatar que hi ha empreses internacionals molt interessades en situar-se al Parc de l’Alba: “Tenim el convenciment que amb el treball conjunt de l’Incasòl i l’Ajuntament de Cerdanyola serem capaços d’atreure les millors inversions”. En aquest sentit, al 2022 començarà la fase de comercialització de parcel·les i s’espera anar concretant localitzacions de les primeres empreses.

“És una molt bona notícia que els governs implicats estiguem en la mateixa línia. És una de les poques oportunitats que té Catalunya per crèixer bé en habitatge i amb empreses d’alt valor afegit. Dins del nostre projecte de Cerdanyola Ciutat del Coneixement encaixa perfectament”, valorava Cordón, que remarcava que estem en un moment clau per al desenvolupament “d’una vegada per totes” del Centre Direccional.

Carlos Cordón: “Hem de fer via i defensar aquest projecte com una oportunitat de ciutat i de país”

El projecte d’urbanització i de parcel·lació del Parc de l’Alba preveu crear 5.000 habitatges i 200 hectàrees de zona verda. La previsió és que els primers treballs d’urbanització es comencin a desenvolupar al 2022 per crear una nova avinguda al sector est, i que en el termini d’uns quatre anys es comencin a edificar els primers habitatges. I és que al 2022 es començarà l’urbanització del Parc de l’ALBA amb una primera fase té com a principal objectiu connectar el Parc de l’Alba a la ciutat i a la UAB”, explicava Solà. La intervenció més rellevant serà l’ampliació del pont que creu l’autopista i que connecta Cerdanyola amb la UAB. Solà espera que no prosperi el Contenciós administratiu al Pla Director Urbanístic del Centre Direccional presentat per la Plataforma pel contenciós administratiu al PDU del Centre Direccional: “Espero que els tribunals no els hi donin la raó perquè crec que no la tenen”. Per a Solà, el nou PDU resoldrà tots els problemes ambientals existents a la zona perquè “reciclar el territori és prioritari abans d’ocupar-ne de nou”. Malgrat les decisions judicials que puguin venir, “hem de fer via i defensar aquest projecte com una oportunitat de ciutat i del país”, assegurava Carlos Cordón.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?