Compromís vol tirar endavant l’acord programàtic

26fdc8bcfe874d68b945cfc55e1c7548

La formació ha mostrat el seu “total suport” a la decisió presa per l’alcalde Carles Escolà de retirar les competències als tres regidors de CIU i anuncia que està decidida a tirar endavant l’acord programàtic subscrit per CxC, ERC, CiU i ICV-EUiA. “El  nostre repte era governar per a tota la ciutat i demostrar que és possible entendre’ns”, assegurava la coportaveu de Compromís per Cerdanyola, Gemma Jaumandreu.

L’aposta de Compromís de governar amb CiU, segons Jaumandreu, va ser difícil per les evidents diferències entre les dues formacions. “Però vam entendre que la ciutadania a les urnes havia dit diversitat, que teníem una oportunitat històrica per fer polítiques de canvi i que havíem de ser capaços de construir malgrat les diferències”, explica la coportaveu, que  assegura que CiU els ha fallat i “ha resultat ser el partit d’ordre menys ordenat”. En aquest sentit, Jaumandreu remarca que ara el govern “continua més cohesionat que mai perquè part de les diferències que hi havien ja no estan”.  

QUÈ VA PASSAR?
Al ple de setembre el grup municipal de CiU de Cerdanyola, que llavors formava part del govern, va votar dos punts en sentit diferent de la resta de les formacions que composen el govern de Cerdanyola. Per a Compromís, “aquesta actuació dels 3 regidors de CiU suposa un trencament dels acords programàtics i de bon govern subscrits per CxC, ERC, CiU i ICV-EUiA que van possibilitar la formació d’un govern de 12 regidors”. Però aquest fet només va ser “la gota que va fer vessar el got”, assegura Jaumandreu. Per a la formació han estat diversos i “fets demostrables” els incompliments dels acords per part de CiU.  Ja abans de l’estiu, apunten, el regidor Marc Costa “va decidir saltar-se els acords del govern i votar en sentit diferent del pactat en l’àmbit del plenari del consorci”. Una setmana abans del ple de setembre va tenir lloc una reunió entre les tres forces del govern a petició dels convergents per fer el seguiment dels acords programàtics. “Vam sortir amb el compromís de trobar maneres de solucionar desajustos o vam habilitar espais pel seguiment dels acords programàtics i metodològics”, explica Jaumandreu. Precisament per aquest compromís de cohesió, apunta la coportaveu, els va sorprendre més el sentit del vots dels regidors convergents. “Altres interessos o altres lògiques van primar per sobre dels interessos de ciutat i la responsabilitat de l’alcalde és fer complir el pacte”, destaca Jaumandreu. Per a Compromís, la decisió d’Escolà reafirma el que sempre van defensar, que “el govern més coherent era el format per CxC i ERC i que les diferències ideològiques i de funcionament amb CiU eren incompatibles amb la seva entrada al govern”.

Redacció

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterAbrir chat
Necessites ajuda?