Compromís obre la convocatòria de Retorn Social 2018

31d056b7a668d052ce81de69c4a46262

Enguany Compromís per Cerdanyola ha destinat 3.000 euros de la seva convocatòria de retorn social als projectes ‘Obre la teva ment, l’estigma és una realitat’ del Servei de Rehabilitació de Cerdanyola, la iniciativa ‘Increïble comestible’ i el projecte ‘Artesania i Costura’ de La Gresca.

El Retorn Social suposa retornar una part dels ingressos rebuts pels càrrecs electes de la formació a la societat. En aquest sentit, l’alcalde Cerdanyola, Carles Escolà, es mostrava satisfet de destinar part de l’excedent que supera el topall salarial marcat pel codi ètic de CxC-tres vegades el salari mínim interprofessional- dels seus càrrecs públics a projectes socials col·lectius a nivell local. “És una forma de retornar a la ciutat la part que creiem que supera el que considerem un sou ètic per a càrrecs electes en forma de diferents projectes”, assegurava el batlle, que reconeixia que “part d’aquests diners també serveixen per finançar part de l’activitat política de Compromís”.
El projecte “Artesania i Costura” ha beneficiat 12 dones del barri del Pont Vell que es troben soles amb la intenció de lluitar contra l’exclusió social, l’aïllament i la solitud d’aquest segment de la població. “Aquestes 11 dones s’han traduït en 120 inscripcions tant de dones com d’homes en la organització tot un ventall d’activitats al Centre cívic, i s’està dinamitzant una part del barri que estava molt oblidada, molt sola”, remarcava Marta Buixó. Per la seva banda, la iniciativa Increïble Comestible va explicar com volen transformar els entorns urbans de la ciutat amb el que ells anomenen “paisatges comestibles”, que són petits horts cuidats per voluntaris i d’on tothom pot recollir els seus fruits. El tercer projecte premiat, “Obre la teva ment, l’estigma és una realitat” és un vídeo que encara no està enllestit, però que vol trencar els estigmes existents a la societat envers les malalties mentals.

La formació ha obert la recepció de sol·licituds per acollir-se als ajuts del Retorn Social 2018. L’objectiu del fons és donar suport i fomentar el desenvolupament d’iniciatives i projectes amb voluntat de transformació social, que fomentin la participació, l’apoderament i la xarxa entre comunitats i persones. Enguany es destinaran 4.000 euros a projectes socials i les sol·licituds es poden rebre fins a l’1 de desembre. La Comissió de Projectes Socials de Compromís farà la selecció dels projectes que rebran l’ajuda i aquests es faran públics el 20 de desembre. “Ens agradaria esgotar els 4.000 euros”, destacava Carme Brasó en nom de Compromís mentre feia una crida a la participació. – Redacció

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?