Compromís continuarà al govern

e9c1f51a97744aa713c8967fc1a2c65b

Quan molts ja donaven per feta la moció de censura, ERC va fer trontollar l’aritmètica. Després del no de Ciutadans a la moció de censura que havia de liderar el PSC, l’assemblea local d’ERC a Cerdanyola va decidir dijous passat rebutjar la proposta de moció de censura impulsada pels socialistes, que finalment han decidit no presentar-la.

ERC: NECESSITAT DE TROBAR VIES DE DIÀLEG
La decisió dels republicans es feia pública mitjançant un comunicat on es remarcava que la formació continuarà fent propostes elaborades, així com participant activament d’aquelles que es considerin positives per la ciutat. “Aquest esforç de diàleg inclou tant el partit que actualment governa la ciutat en minoria, com la resta de partits de l’oposició”, concreta el comunicat. L’assemblea republicana refermava els compromisos assumits per l’executiva a nivell local. Entre aquests, destaquen donar garanties que “a Cerdanyola no es bloquejarà el procés democràtic que ens ha de dur a la independència”, renovació real en el fons i la forma de fer política, la necessitat d’aixecar catifes i ser absolutament transparent, així com altres temes clau com el rebuig al crematori, la resolució dels problemes bloquejats com l’Aparca o el Guiera, i la defensa de l’interès públic en totes les decisions conflictives com les possibles privatitzacions. Esquerra insisteix en la “necessitat de trobar vies de diàleg amb tots els partits representats al ple municipal orientades a resoldre bloqueig que pateix actualment Cerdanyola i que no desitja ningú pels propers dos anys”.

PSC: NO HA ESTAT POSSIBLE PER ERC i C’S

Poc després que ERC fes públic el seu posicionament, els socialistes anunciaven que havien treballat “sense línies vermelles i amb la ferma voluntat de dialogar per a aconseguir un gran pacte de ciutat. “Malauradament per a Cerdanyola, no ha estat possible”, apunta el PSC, perquè “alguns han tornat a cometre el mateix error que al 2015: no posar a Cerdanyola per davant de tot”. Concretament, remarquen que l’alternativa al govern d’Escolà “no ha estat possible per la poca valentia de Ciutadans i Esquerra, que no han prioritzat Cerdanyola”. Els socialistes asseguren que C’S “ha preferit mantenir un alcalde investit únicament per objectius independentistes que explorar i treballar per una alternativa transversal i estable” i que “ERC després d’iniciar taules de negociació i reconèixer que votar a Escolà com a alcalde i prescindir del PSC va ser un error, tampoc ha volgut participar de la solució compartida”. Els socialistes anuncien que continuaran treballant per a la ciutat amb “l’objectiu d’arribar a tots i cadascun dels ciutadans i ciutadanes per a intentar resoldre els seus problemes”.

CxC: ARA S’OBRE UNA NOVA ETAPA

Per a Compromís, el fet que no s’hagi arribat a un acord per a la moció de censura implica que “s’obre una nova etapa” i un període d’estabilitat que desitgen que s’allargui fins al final de mandat. La formació assegura que vol “obrir aquesta nova etapa amb humilitat”. Primer, “analitzant les dificultats que han caracteritzat aquesta primera part del mandat i segon, els errors comesos”. Per a ells, és una “autocrítica necessària” i que és compatible amb l’orgull que senten d’alguns canvis iniciats en aquests dos anys com la participació, la fiscalitat progressiva o l’encarrilament dels grans temes de ciutat com Cerdanyola Aparca, el Centre Direccional, el crematori o el PEM Guiera. “Avui doncs, ni CxC ni la ciutat és la mateixa que fa dos anys”, remarquen. Compromís es mostra optimista “de cara a obrir una nova etapa, un període que ha d’estar marcat pel reconeixement d’allò que ens separa sense que sigui un impediment per veure allò que ens uneix”. Aquesta nova etapa ha d’estar marcada per “l’acceptació amb naturalitat de les diferents visions i posicions existents que provenen de la diversitat i riquesa de la societat de Cerdanyola” i per deixar de banda  “els retrets i el passat, cosa que només encega i dificulta la cerca d’acords presents i futurs”. Des de CxC remarquen que són “absolutament conscients” del paper que han decidit jugar i que faran el que calgui perquè la ciutat segueixi avançant.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?