Compromís assegura que Carmona serà investida alcaldessa si els suports no canvien

d4b22e8d4b1fb6349c7d95bc5629e3c0

La formació ha fet públic un comunicat on anuncia que Carme Carmona serà investida alcaldessa dissabte si els suports manifestats fins ara a les negociacions no canvien. “Estem sent generosos per facilitar l’acord que permeti un canvi a l’Ajuntament, però per aconseguir-ho no se’ns poden exigir que adoptem postures inassumibles: no renunciarem a ser el Compromís i no hi haurà canvi si no el liderem nosaltres”, apunten des del col·lectiu.

En el text, Compromís apunta que “s’ha intentat trobar la sintonia necessària amb CiU” i recorda que els convergents  van signar abans de les eleccions el seu compromís de fer suport a una alcaldia que apostés per enfortir el procés sobiranista: “Malgrat tot, ens trobem que, en aquests moments, aquest compromís polític adquirit per CiU està lluny de materialitzar-se”.

Per a CxC, “ERC ha de ser un pilar important a l’hora de bastir aquest canvi a l’Ajuntament, formant part d’un govern cohesionat i fort”. Però, segons Compromís, “tot i que s’està treballant de valent, ERC es situa molt lluny encara del compromís necessari per a la consecució d’un govern per a la ciutat que doni l’alternativa al del PSC”. La formació recorda a ERC que “a més de la investidura cal formar un govern responsable i d’esquerres que lideri un canvi històric en termes d’aprofundiment democràtic, priorització de l’acció social i modernització de l’Ajuntament”.

D’altra banda, la setmana passada Compromís va lliurar a la resta de forces polítiques que tindran representació al consistori “els eixos prioritaris per a un govern de canvi a Cerdanyola”, document prèviament aprovat per l’assemblea de la formació. “El mandat de l’assemblea és que bastim un govern on nosaltres tinguem l’alcaldia”, recordava Escolà. El text fixa com a prioritats un pla de xoc en polítiques socials, la revisió de les finances municipals, la remunicipalització de serveis públics a més d’impulsar polítiques per generar ocupació a partir de l’economia de proximitat, de transparència i noves formes democràtiques i de preservació dels espais naturals.

ICV-EUIA-MES demana concretar un pla d’acció municipal

Precisament la premsa va estar convidada a la primera part de la reunió entre Compromís i ICV-EUIA-MES, durant la qual els primers van lliurar als ecosocialistes el document de prioritats. La coalició d’esquerres tenia previst valorar avui dilluns el document  en una assemblea amb els militants de la coalició. Durant la reunió el cap de llista d’ICV-EUiA-MES, Jordi Miró,va  tornar a assegurar que Escolà pot comptar amb els dos vots dels ecosocialistes per a l’investidura  i que en línies generals comparteixen el “full de ruta” presentat per Compromís. “Estem disposats a parlar i la nostra voluntat es afavorir les condicions de governabilitat”, apuntava Miró, que també va demanar concreció:  “Per poder continuar parlant s’han de concretar les línies d’actuació del govern en un pla d’actuació municipal”.

ERC farà “tot el possible” per aconseguir que Escolà tingui el “màxim suport”

ERC torna a insistir que els regidors d’Esquerra que prendran possessió del seu càrrec aquest dissabte votaran com a futur alcalde de la ciutat a Carles Escolà (CxC) A més, els republicans asseguren que faran “tot el possible” per aconseguir que Escolà “disposi del màxim suport”, ja que consideren que per la seva candidatura “passa a hores d’ara l’única esperança de constituir un govern municipal que trenqui amb una dinàmica de gestió en la que portem com a ciutat dècades instal·lats”. Des d’ERC s’anima CiU a donar suport a la candidatura de Compromís “per fer possible que l’alcaldia de la ciutat no recaigui novament en mans del PSC”. Sobre la possibilitat que ERC formés part d’un govern en minoria, els republicans anuncien que “és aviat per tancar portes a res” i que es veurà “en funció de com vagin les negociacions”.

Josep Grau (CiU): “Volem aïllar-nos de rumors i pressions i fer el millor per a la ciutat”

Després que ERC i ICV-EUiA-MES anunciessin la setmana passada el seu vot favorable a la candidatura de Carles Escolà (CxC), l’atenció es centra ara en el sentit del vot dels tres regidors de CiU. “L’únic que podem dir és que estem negociant i que encara no hi ha res tancat”, apunta l’alcaldable convergent, Josep Grau. El cap de llista assegura que estan parlant amb ERC i CxC per “veure si podem tancar un acord satisfactori per a tots i tenir un alcalde de consens”. Sobre les dificultats d’aquest aacord, Grau apunta que “hi ha temes on estem més a prop i d’altres on estem més distants”. Grau té clar que CiU vol aïllar-se “de tots els rumors i pressions i decidir el més correcte per a la ciutat”. Això sí, les negociacions es limiten a l’investidura: “De govern ja en parlarem a partir del dia 14”, remarca Grau.

Carme Carmona: “Per sobre de tot posem la governabilitat de Cerdanyola”

El PSC ha anunciat la presentació de la candidatura de Carme Carmona per ser reelegida com alcaldessa de Cerdanyola després d’una reunió del Comité executiu del partit i de la valoració interna dels resultats electorals. “Presentarem la nostra candidatura per liderar un govern que posi sobre la taula la governabilitat de la ciutat i un dels grans projectes que té al davant, que és el Centre Direccional”, apuntava l’actual alcaldessa en funcions. Si Escolà no obté 13 vots de suport entre els regidors, Carme Carmona serà reelegida alcaldessa com a cap de llista de la candidatura més votada.

“No es tracta d’una candidatura només pel dia 13, no parlem només de qui ocupa l’alcaldia, sinó que parlem de programes i propostes perquè Cerdanyola continuï sent una ciutat capdavantera a la comarca”, explicava Carmona. A falta de pocs dies pel ple d’investidura de dissabte i després d’una primera ronda de reunions amb les altres sis forces que tindran representació al consistori, els socialistes asseguren que les converses es mantindran aquesta setmana i que no tenen cap acord sobre la taula. “L’únic clar és que el dia 14 no hi haurà cap alcalde amb un govern de 13 regidors”, remarcava el número 2 dels socialistes, Víctor Francos. El PSC destaca que que tant ERC com ICV-EUiA- MES han anunciat públicament que votaran la investidura de Carles Escolà com alcalde i que Ciutadans optaria inicialment per una abstenció, tot i que la seva assemblea de militants ha de decidir el sentit del seu vot.  Els socialistes asseguren que la resta de grups han escoltat les seves propostes i que el PSC “posa per sobre de tot la governavilitat de Cerdanyola”. Preguntat pel sentit del vot del PP en el ple de dissabte, el portaveu popular, Manuel Buenaño, ha declinat fer declaracions. “No es pot pensar que la votació del dia 13 no influeix, qui recolza una candidatura a l’alcaldia també és responsable de l’acció de govern, perquè l’hauran propiciat”, destacava Francos. En aquesta línia, els socialistes van remarcar que respecten a decisió “sobirana” d’ICV-EUiA de’atorgar els seus vots a Escolà.  

Sobre les dificultats d’un govern en minoria, el PSC assegura que ja està instal·lat en aquesta cultura: “A Cerdanyola tenim la cultura del consens instal·lada des del 2003, com a mínim”, va afirmar Carmona, que destacava que “cal construir un govern sobre bases sòlides de programa amb un pla d’acció municipal suficientment consensuat per dotar d’estabilitat la ciutat”.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76Últimes notíciesNewsletterNecessites ajuda?