Compromís accepta un govern a 4 amb la condició d’un programa de ruptura

d29f724a45ead59fbed342a9b3ad72f4

Acceptar un govern amb majoria amb  les forces de la investidura amb un programa clarament d’esquerres i de ruptura,  obrir el govern a altres partits d’esquerres o posar un termini límit per aconseguir estabilitat i si no s’aconseguia “no perpetuar-se” en el govern. Dels tres escenaris que hi havia sobre la taula, l’assemblea de Compromís s’ha decidit pel primer  després de considerar “esgotat” el recorregut de la seva proposta de govern a 9 amb ERC. La formació ha posat el 31 de març com a data límit per negociar el pacte de govern a 4: “No podem estar tot el mandat negociant”, remarcava l’alcalde Carles Escolà.  

ELS MATEIXOS OBJECTIUS
Des de Compromís es remarca que aquesta decisió els permet continuar “trencant amb una hegemonia que hi ha hagut sempre en aquesta ciutat del PSC i de les seves pràctiques i les seves polítiques”. L’alcalde considera que “s’ha intentat desarmar Compromís, proposant que parlem primer del qui i després del què”, però “el que s’ha aconseguit” és que la formació refermi els seus objectius. Uns plantejaments, que segons Escolà, “continuen sent els mateixos” i passen per aixecar les catifes de l’Ajuntament -la situació de Cerdanyola Aparca o el Parc Esportiu Municipal Guiera van ser dos dels temes esmentants directament pel batlle-, posar llum i taquígrafs al que s’ha fet en tots aquests anys, iniciar un camí de trencament amb totes les polítiques que s’han fet fins ara, apostar per la remunicipalització dels serveis, un pla de xoc en les polítiques socials, continuar el camí cap a una fiscalitat progressiva, revertir les retallades dels serveis públics, aturar les polítiques especulatives del Centre Direccional, trobar la solució dels abocadors posant la salut de les persones per davant dels interessos dels propietaris i política clara de participació que tendeixi a donar poder a la ciutadania. “Aquests són els objectius imprescindibles del govern a 4, no acceptarem altres plantejaments que no siguin aquests”, afirmava contundentment Escolà.

Amb aquest pas, Compromís assegura que deixa la pilota “a sobre de la teulada d’altres, com ERC, que haurà de decidir si finalment vol entrar a governar o el que tenien fins ara eren excuses”, apuntava l’alcalde, que afegia que “s’ha acabat el temps de les excuses”. Des de la formació creuen que la seva proposta és “acceptable” perquè “s’ha d’acceptar que els temps han canviat” i que la ciutadania va demanar aquest canvi en les eleccions municipals de maig. “Si la proposta d’ERC de govern a quatre no tira endavant, és que potser no era una bona proposta”, destacava Bernat Gastón, membre de Compromís.

La desconfiança que s’ha generat entre els partits durant el procés de negociació és un element que es pot reconduir, segons Escolà: “Per part nostra hi ha aquesta voluntat”. I en aquest sentit, el regidor Maurici Jaumandreu apuntava que la “cohesió” del govern avançarà a mesura que es desenvolupi el programa acordat.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?