Comencen les obres de la connexió en bici entre la UAB i Badia del Vallès

03.baixada hortH_2

Ja han començat les obres de la connexió en bici entre la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i Badia del Vallès. Aquest tram forma part de la Bicivia, la xarxa pedalable de la metròpolis de Barcelona dissenyada per l’AMB. Amb nou eixos principals i més de 500 km, permetrà creuar el territori de nord a sud i d’oest a est.  L’actuació, amb un pressupost de 845.813,99 €, adequarà una superfície de 15.335 m2 que comprèn un traçat de 770 metres de longitud i un desnivell de 42 metres d’alçària a la vall del riu Sec. Les obres tindran una durada de 6 mesos i compten amb el finançament europeu dels fons FEDER. Durant els pròxims mesos l’AMB iniciarà les obres d’una altra connexió pedalable en aquest sector vallesà, que connectarà Badia del Vallès i Cerdanyola del Vallès.

L’inici del nou tram es troba a l’avinguda Mediterrània de Badia del Vallès i el recorregut desemboca a l’aparcament ja existent al recinte universitari. Actualment aquesta connexió es fa a través d’un camí compartit entre vianants i ciclistes, però té força desnivell i en alguns trams no té prou amplada per garantir la seguretat dels usuaris. La nova pista pedalable serà més llarga, més ampla i tindrà menys pendent.

L’objectiu principal és potenciar l’ús de la bicicleta en un trajecte molt concorregut pels estudiants universitaris, de tal manera que s’aprofita el traçat del camí existent per a vianants i es fa un carril nou per a ciclistes. A més, també es farà una recuperació ambiental d’un espai antigament marginal a les vores de la C-58, que acollia horts il·legals.

Com serà l’actuació?

Les principals intervencions que es portaran a terme són la construcció d’un pont nou paral·lel al pont existent, la implementació de nou paviment, la separació de recorreguts entre  el camí per a bicicletes i el camí per a vianants, la integració paisatgística seguint criteris de sostenibilitat: recollida d’aigües pluvials, infiltracions al terreny i plantació d’arbrat  i il·luminació LED al llarg del recorregut de baix impacte ambiental

La connexió pedalable entre la UAB i Badia del Vallès s’emmarca dins del Conveni FEDER que la Generalitat de Catalunya i l’AMB van signar l’any 2017 per a la gestió de projectes metropolitans dins del Programa operatiu d’inversió en creixement i ocupació FEDER Catalunya 2014-2020 per a àmbits com les smart cities, la mobilitat sostenible, l’eficiència energètica o la recuperació i el foment del patrimoni natural, industrial i cultural. Aquest conveni permetrà a l’AMB invertir una quantitat total de 72 milions d’euros, 30 dels quals estaran cofinançats pel FEDER.L’AMB ha posat a disposició de la ciutadania un portal informatiu en què explica tots els projectes relacionats amb els fons FEDER: https://feder.amb.cat

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?