Comença la Zona de Baixes Emissions per entrar a Barcelona
ZBE

97b9afb5c27269ae8ecdce79202f6e32

El trànsit a Barcelona va caure un 11% el 2 de gener, primer dia de la nova normativa

l Des del 2 de gener Barcelona ha posat en marxa la Zona de Baixes Emissions (ZBE) per restringir la circulació dels vehicles més contaminants en bona part de la capital catalana i alguns municipis veïns. El primer dia de la posada en marxa de la nova normativa ha suposat una caiguda de l’11% del trànsit a l’interior de Barcelona, el 15% als accessos i el 12% a les rondes. El regidor d’Emergència Climàtica i Transició Ecològica de l’Ajuntament de Barcelona, Eloi Badia, realitzava aquesta estimació comparant les dades amb les del 23 de desembre del 2019, ja que ha considerat que és un dia semblant.

Segons l’Ajuntament, la posada en marxa de la ZBE evitarà que uns 50.000 cotxes contaminants entrin a Barcelona els dies laborables, una mesura que ha de permetre la millora de la qualitat de l’aire de la ciutat i, en conseqüència, de la seva població.

QUINA ZONA AFECTA? NO ES MULTARAN ELS INFRACTORS FINS A L’ABRIL

La zona de baixes emissions afecta una àrea de 95 quilòmetres quadrats que delimiten la ronda de Dalt i la del Litoral. Per les rondes hi poden continuar circulant tots els vehicles, el que no poden fer els cotxes contaminants és sortir de les rondes per circular per cap carrer de la ciutat de Barcelona, amb l’excepció de la Zona Franca i Vallvidrera. La ZBE també afecta Sant Adrià de Besòs, l’Hospitalet de Llobregat, i part d’Esplugues i Cornellà.

La prohibició s’allarga de dilluns a divendres entre les 7 del matí i les 8 del vespre, excepte els dies festius. Ara els infractors reben un avís, però no es multarà fins a l’abril.
Concretament, no poden circular els cotxes de benzina anteriors a l’any 2000 i els dièsel anteriors al 2006. Les motos que tampoc poden circular són les anteriors al 2003. A més, existeix una moratòria per a les furgonetes, els autobusos, els autocars i els camions.

ELS DARRERS MESOS DEL 2019 HAN INCREMENTAT LES PETICIONS DE LA T-VERDA METROPOLITANA

L’AMB, que coordina i gestiona la ZBE, ha fet balanç del primer dia laborable que ha estat en marxa la mesura anticontaminació. Segons dades de l’AMB, s’han disparat les consultes al web zbe.barcelona. Fins dijous, 2 de gener, un total de 5.034 usuaris amb vehicles contaminants s’han inscrit al registre metropolità d’excepcions i autoritzacions. Els darrers mesos del 2019 han incrementat les peticions de la T-Verda metropolitana, passant de les 200 mensuals a les 350.

– Redacció

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?