Comença la festa de Sant Martí

mercat

Després d’un any sense festes de tardor, Sant Martí torna amb una festa que s’allargarà durant 10 dies -del 5 al 14 de novembre- i que per primera vegada inclourà dos caps de setmana amb programa d’activitats.

SENSE RESERVA PRÈVIA D’ENTRADES

Si les normatives no canvien, l´’única restricció que es manté es la de portar mascareta en els espais tancats i a l’aire lliure quan no hi hagi prou distància social. Tots els actes de la festa són gratuïts i només s’ha de fer reserva prèvia per al concert de corals  de dissabte 13 al teatre Ateneu.

DOS CAPS DE SETMANA DE MERCAT MEDIEVAL

Un dels principals canvis de la festa major d’enguany respecte edicions anteriors és que el mercat medieval s’allargarà durant dos caps de setmana. “Volem intentar que la gent flueixi”, destaquen des de l’organització. La propsta es complementa amb un Campament Medieval que muntaran als jardins de Ca n’Ortadó dissabte 6 i diumenge 7 de novembre la CRAC, la Constància Factoria Cultural i el Museu d’Història de Cerdanyola del Vallès.

A més, enguany també s’aposta clarament pel públic jove amb la Nit de la Martinada el divendres 5 a l’envelat de la plaça sant Ramon. Des de les 22.30 hores es podrà gaudir de concert amb Tapeo Show System i la música del DJ Eros. I el 13 de desembre arriba la setena edició de la Nit Jove amb els Allioli i la Banda del Drac. “Des de petits hem viscut la festa de tardor amb activitats infantils, però quan ens hem fet més grans ens hem adonat de les mancances d’activitats per a joves, amb la Martinada volem apropar el jovent a la festa”, explica Maria Sauló,  membre de la Comi Jove. I és que des de la Comissió i de Festes s’aposta perquè la gent jove s’imppliqui en l’organització de la festa.

LES ENTITATS DE CULTURA POPULAR, PROTAGONISTES

Les entitats de cultura popular de Cerdanyola seran un cop més protagonistes de la festa. I el seu protagonisme començarà amb el pregó el divendres 5. Totes les entitats baixaran pel carrer de Sant Ramon fins al balcó de l’Ajuntament. Els Diables de Cerdanyola tornen a organitzar el Correfoc (amb la «torna» del contrapregó, dissabte 13 de novembre) i els Castellers de Cerdanyola tornaran a la plaça Abat Oliba el 14 de novembre). A més de programar activitats pròpies al llarg de la festa, protagonitzaran una matinal de cultura popular a la plaça de l’Abat Oliba el 14 de novembre.

XXI TORNEIG FUTBOL ENVELAT SANT MARTÍ

Una altra de les novetats de la festa d’enguany és la recuperació del torneig de futbol a l’envelat. El MAC Can Domènech acollia la presentació del XXI Torneig Futbol Envelat Sant Martí, de categoria Benjamí, organitzat per la Comissió de Festes de Sant Martí.  El sorteig va definir que el grup A estigui format per FS Escola Saltells, FS La Sínia, Serraparera Benjamí i Col·legi Montserrat. Al grup B jugaran Ramon Fuster Benjamí A, Turó de Guiera, Xarau i Ramon Fuster Benjamí B. El Torneig es disputarà dissabte 6 a la carpa de la Plaça de Sant Ramon. El tret de sortida serà a les 8 hores i està previst fer l’entrega de premis a les 13.30 hores.

HOMENATGE

La Festa de Tardor encabirà homenatges a persones i entitats de la ciutat. És el cas del recentment desaparegut Jordi Miró, un activista polièdric de la nostra ciutat. Dijous de Sant Martí es farà un torneig de Tennis Taula en la seva memòria.

SIS ACTES INFANTILS

Els infants tornaran a tenir el seu espai al programa amb sis activitats dirigides a ells. Començaran el dissabte 6 de novembre amb uns Jocs Tradicionals infantils a la plaça de jaume Grau i Altayó. El mateix dissabte a la tarda, la plaça de l’Abat Oliba acollirà l’espectacle Soliloqui de Ton Mundet. Diumenge 7, al mateix espai, serà el torn de l’espectacle Agegantats de la companyia Cosinart. I a la tarda es podrà gaudir de la companyia Martingala i les seves Històries del Mississipí. Dijous 11, festiu a Cerdanyola, hi haurà matinal infantil amb Roger Canals a la plaça de l’Abat Oliba. També hi haurà activitats de Ludiespai, l’Associació d’Artistes Plàstics, la Penya d’Escacs, l’espai Infantil i la Fundació Catalònia. I a la tarda, a l’envelat de la plaça Sant Ramon, xocolatada i espectacle del Mag Fèlix.

DIVENDRES 5

16 a 23 h MERCAT MEDIEVAL

Lloc:  Carrers de Sant Ramon i Sant Martí

 

17,30 h CONCENTRACIÓ D’ENTITATS  DE CULTURA POPULAR DE CERDANYOLA

Lloc: Font del Martinet Baixarem per Sant Ramon fins  l’Ajuntament

 

19 h PREGÓ a càrrec de les Entitats de  Cultura Popular de Cerdanyola Lloc: Ajuntament

 

22,30 h NIT DE LA MARTINADA

TAPEO SHOW SYSTEM +DJ EROS

 

l DISSABTE 6

 

8 h CAMPIONAT DE FUTBOL SALA  A L’ENVELAT

Lloc: Pl. Sant Ramon

 

9 a 19 h CAMPAMENT MEDIEVAL

Lloc: Jardins de Ca n’Ortadó

 

10 h JOCS TRADICIONALS INFANTILS Lloc:  Pl. Jaume Grau i Altayó

 

11 a 23 h MERCAT MEDIEVAL

Lloc: Carrers de Francesc Layret, Sant Ramon i Sant Martí

 

14,30 h ACTE DEL CENTANARI DE LA CREU ROJA

Paella Popular i actuació del duo Zenit Lloc: Pl. Sant Ramon

 

16 h ACTE INFANTIL TON MUNTANÉ “SoliLoqui”. Lloc : Pl. Abat Oliba

19 h FESTIVAL ESCOLES DE DANSA  Lloc: Pl. Sant Ramon

 

19 h ESPECTACLE DE TEATRE INTERACTIU amb la Cia. Frec a Frec

Lloc: sala d’actes del MAC

 

22,30 h NIT DE MÚSICA:

CRONOPIOS, BANDA DEL NEON

Lloc: Carpa Pl. Sant Ramon

 

l DIUMENGE 7

 

8,30 h CONCENTRACIÓ I EXPOSICIÓ DE COTXES ANTICS

Lloc: Parc del Turonet

 

9 a 14 h CAMPAMENT MEDIEVAL

Lloc: Jardins de Ca n’Ortadó

 

11 a 21 h MERCAT MEDIEVAL

Lloc:  Carrers de Sant Ramon i Sant Martí

 

11 h MATINAL GEGANTERA

amb els gegants de Cerdanyola, Sant Cugat  i Castellbisbal i l’espectacle  “AGEGANTATS” amb la Cia. Cosinart Lloc: Pl. Abat Oliba

 

12 h GRAN JAM DE SANT MARTÍ

Xavi Rizzo, Banda del Latigo, Baco’s i altres Lloc: Pl. Sant Ramon

 

16 h ACTE INFANTIL

“HISTORIES DEL MISISSIPI” amb la Cia. Martingala Lloc: Pl. Abat Oliba

 

19 h Concert LIA SAMPAI

“AMAGATALLS DE LLUM“

Lloc: Sala d’actes del MAC.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?