Comença la 3a edició de ‘Missió ALBA’ amb l’estrena de quatre nous experiments

EquipMissióALBA

Les classes de 5è i 6è de primària que vulguin participar a la tercera edició de Missió ALBA ja es poden apuntar a www.missioalba.cat. Enguany s’ofereixen 500 places per mestres de tot l’estat, després dels bons resultats en les edicions anteriors d’aquest projecte educatiu del Sincrotró ALBA, que l’any passat va comptar amb més de 300 docents i 10.000 alumnes. Com a novetat, aquest curs ofereix 4 nous experiments que, sota el lema ‘Descobreix el poder de la llum’, mostraran als alumnes la ciència de la llum. El registre estarà disponible fins el 25 d’octubre i la Missió començarà al gener.

Enguany es preveu que uns 15.000 alumnes de tota Espanya resolguin aquests reptes plantejats pels membres del personal de l’ALBA a través de la plataforma virtual. Experimentant a l’aula i seguint les instruccions de l’equip del Sincrotró, els joves trobaran la resposta científica al repte, fins a completar tota la missió. Equips de tota Espanya estaran intentant resoldre la missió al mateix temps. Entre tots els que ho aconsegueixin se sortejaran premis com samarretes de Missió ALBA, videoconferències amb l’equip del Sincrotró que els ha animat a experimentar i la visita d’aquests a l’escola guanyadora del premi final. Segons els mateixos alumnes “són reptes senzills que en realitat t’ensenyen moltes coses complicades, a la vegada que t’ho passes bé experimentant amb els companys”. També els mestres valoren positivament Missió ALBA, sent “una manera diferent, estimulant i motivadora de presentar la ciència” que “aporta recursos i seguretat als mestres a l’hora de fer experiments a l’aula” i “permet entrar en contacte amb personal científic de forma propera”.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?