Comença el Fantosfreak 2016

dee4183b3eece6f1f1fda5b7115d2824

La primera edició del Fantosfreak va rebre vuit curts i va comptar amb 50 espectadors. Ara, 17 anys després, el festival internacional de curtmetratges fantàstics i freaks aplega cada nit 1.500 persones i en l’edició passada va rebre més de 1.000 curts. El 17è Fantosfreak, que va començar dilluns i acabarà aquest divendres, ha rebut 277 curts rebuts, s’han seleccionat 48 i es projectaran 12 cada nit. L’alcalde de Cerdanyola, Carles Escolà, destacava que el festival està més que consolidat i “s’ha posicionat com un referent a Catalunya i a tot l’Estat i un símbol de Cerdanyola”. Per al batlle, el mèrit del Fantosfreak és que ha anat creixent, però ha continuat posant en valor els directors de l’escena alternativa.

VETLLADA FINAL AMB LLUITA LLIURE AMERICANA

El Fantosfreak, organitzat per l’Associació Fantosfreak i l’Ajuntament, presenta enguany l’edició més femenina, ja que de les 48 obres seleccionades, nou estan protagonitzades completament o dirigides per dones. Una de les novetats del festival és que tots els curts havien d’abonar una quota de 2 euros. “La inscripció ha estat simbòlica”, explica el director del festival, Rafa Dengrà, qui argumenta la iniciativa perquè “l’any passat vam rebre 1.130 curts i això va sobrepassar tècnicament l’organització”. Així, en aquesta edició s’ha volgut “posar un filtre per apaivagar la rebuda massiva de curtmetratges i poder donar el millor tracte possible als treballs rebuts”, apunta Dengrà, que assegura que “el resultat ha estat perfecte”, ja que han pogut fer una “selecció de molta qualitat”. També gràcies a aquesta simbòlica tots els curts guanyadors tindran una dotació econòmica més elevada. Entre les obres seleccionades d’aquesta edició figura el guanyador en la secció Oficial de la passada edició del Festival de Sitges, ‘They will all die in Space’ i el guanyador de la secció Noves Visions, ‘Disco Inferno’, protagonitzat per Aitana Sánchez Gijón, que es projectarà  demà dijous. També ha estat seleccionat el guanyador a millor curtmetratge internacional del TorontoAfter Dark, ‘Vicious’, que es podrà veure avui dimecres. També hi haurà representació local amb la projecció de ‘Stár Wors 8 2/3: Me he dejado el bocata en Tatoíne’ del cerdanyolenc Joan Ramos. Tots els curts es passaran a partir de les 21.33h al Parc del Turonet de Cerdanyola del Vallès. Els guanyadors dels cinc guardons se sabran aquest divendres en una vetllada final que, després de l’èxit de l’any passat, tornarà a comptar amb una exhibició de lluita lliure americana a càrrec de Riot Wrestling.

El festival “va néixer i créixer al casal de Joves” de Cerdanyola, recordava la regidora de Joventut, Encarna Linares. I és que la relació entre els joves i el festival és clara, segons mostren les xifres d’edicions anteriors: el 63% de l’audiència del festival es troba en la forquilla d’edat entre els 18 i els 35 anys. “Les projeccions al Turonet reuneixen a públic jove, però també, i cada vegada més, a una audiència de diverses edats”, remarcava Linares.

‘JUBILATS D’ELIT’, NOU CURT DE LA GENT GRAN DE CERDANYOLA

El grup de gent gran del primer taller de cinema per a majors de 58 anys estrenava a l’edició de l’any passat del Fantosfreak el curtmetratge ‘El secret de la Torre Vermella’. Va ser un treball a contrarellotge per la mort sobtada del director Pepe de Jiménez pocs dies abans d’iniciar-se el rodatge. Enguany, ja més rodats, presentaran a l’última nit del Fantosfreak (divendres, 21.30 hores) el seu segon curt, ‘Jubilats d’ellit’. “De rabiosa actualitat i molt punyent”, prometen.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?