Com afecta la regulació dels preus del lloguer a Cerdanyola?

WhatsApp-Image-2023-03-24-at-09.18.51

Cerdanyola forma part dels municipis declarats com àrees tensionades i des del 16 de març s’aplica la regulació dels preus del lloguer, un mecanisme que servirà per marcar un preu màxim i controlar les pujades desproporcionades de les rendes de lloguer. Tanmateix, l’índex de referència no s’aplica a contractes de lloguer d’habitacions, locals o contractes de lloguer de temporada.

En els casos d’habitatges llogats en els últims cinc anys, quan es formalitzi un nou contracte o una renovació, s’haurà de mantenir el preu de l’anterior contracte i només es podrà aplicar l’actualització del preu que correspongui en base a l’Índex de Garantia de Competitivitat o IPC (segons correspongui en base al contracte). En el cas dels grans tenidors (propietaris de 5 habitatges o més en mercat residencial) que formalitzin un nou contracte d’un habitatge llogat anteriorment, si el preu del lloguer està per sobre Sistema Estatal de Referencia de Precios de Alquiler de Vivienda, l’hauran de baixar i ajustar al màxim permès. A més, en els nous contractes no es poden repercutir despeses que no estiguessin previstes en el contracte anterior.

Pel que fa als habitatges llogats per primer cop o no llogats en els últims 5 anys, el preu màxim al que es pot llogar l’habitatge el marca el Sistema Estatal de Referencia de Precios de Alquiler de Vivienda. En aquests casos, quan s’hagi de formalitzar un nou contracte, els preus s’han d’ajustar al topall màxim que marqui el sistema de preus de referència.

Excepcions

Només es podrà pactar una pujada addicional del 10% de manera justificada si s’ha rehabilitat de l’habitatge en els últims 2 anys si s’han fet Millores que generin un estalvi energètic del 30% o d’accessibilitat o quan la durada del contracte sigui de 10 anys o més o es pactin pròrrogues obligatòries.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?