Còctel de cultures a la Mostra de Dansa

4a606feeb074f807e1a3d37a1e32f62f

La Mostra Internacional de Dansa Popular de Cerdanyola, organitzada per  l’Esbart Sant Marçal, celebra els 33 anys amb una mostra de format reduït que durant tres dies convertirà la dansa popular en la protagonista de la ciutat. Enguany els tres grups convidats són el Ballet Folklórico Guarionex (Puerto Rico), que ja va participar a l’edició del 2006, el grup de música i dansa Krakowiacy (Polònia) i Miranda Sarmiento (Miranda de Ebro).

CONCERT AL MAC
Aquest dissabte (22 hores) els tres grups estaran acompanyats per l’Esbart Dansaire Sant Marçal a la ballada central de la Mostra al Parc del Turonet. El grup de Polònia oferirà  danses grupals, enèrgiques i coordinades; Puerto Rico posarà el colorit i la salsa i Miranda de Ebro la jota castellana, entre d’altres. “Traslladem la ballada central aquí perquè caben més cadires que a la plaça de l’Abat Oliba i així podrà seure més gent”, explicava la secretària de l’Esbart, Laura Bros. Però la mostra començarà oficialment un dia abans, aquest divendres (22h), amb un concert de música popular i tradicional al jardí del MAC amb la participació del grup de Polònia, la Casa de Aragón i els músics de l’Esbart. I diumenge (19.30h) la plaça de l’Abat Oliba tornarà a convertir-se en l’escenari principal del festival amb les actuacions del ball de Gitanes de Sitges, la Colla d’Arrelats del Ball de Gitanes de Castellar i els grups de petits, mitjans i el cos de dansa de l’Esbart. “Enguany toca mostra petita, però d’aquí a dos anys celebrem els 35 anys i esperem poder fer-la gran”, avançava Bros.

OPORTUNITAT ÚNICA
A Cerdanyola l’activitat cultural és molt rica i de qualitat, assegurava la regidora de Cultura, Helena Solà, mentre convidava la ciutadania a gaudir d’una “oportunitat quasi única” de veure danses del món a la ciutat.Després de la Mostra de Dansa, el cos de dansa de l’Esbart Dansaire Sant Marçal continuarà assajant perquè a l’agost viatja a Hongria per participar  a un festival internacional.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?