CNT acusa l’Ajuntament de Cerdanyola de vulnerar drets fonamentals

WhatsApp Image 2023-10-02 at 12.36.00

L’aprovació de la modificació de la Relació de Llocs de Treball de l’Ajuntament de Cerdanyola “assigna sous més baixos als treballadors que van veure reconegudes les seves condicions laborals per sentència judicial”, segons denuncia el sindicat CNT.

Al setembre de 2022 el ple municipal va aprovar la modificació de la relació de llocs de treball de l’Ajuntament de Cerdanyola. Es tracta d’un document on han de constar tots els llocs de treball d’una administració i on es fixen les retribucions dels diferents llocs. “En aquesta modificació, entre d’altres, es van crear els llocs de treball de 7 afiliats de CNT, on els fixaven unes retribucions inferiors a altres llocs de treball de la mateixa categoria”, destaca la secció sindical en un comunicat. Des del sindicat, afirmen que “l’Ajuntament no justifica per quin motiu un tècnic superior d’ocupació, que és el lloc que ocupen els treballadors demandants, ha de cobrar menys que els altres tècnics superiors del consistori”. Fonts de CNT apunten al 2020 l’Ajuntament va presentar una proposta de RLT “on es reconeixia als afectats com a tècnics mitjans, una categoria inferior”. El sindicat va presentar al·legacions al novembre de 2020, però no va fer falta resoldre-les perquè al desembre va sortir la sentència que declarava els treballadors com a tècnics superiors. Els treballadors afectats afegeixen que, tot i que la RLT es va consultar amb els delegats sindicals de la mesa general de negociació de l’Ajuntament, “es va denegar la participació de CNT amb veu i sense vot, malgrat que en aquell expedient es creaven els llocs de treball de la majoria de la seva afiliació”. Per a la CNT, està clar que “com que l’ajuntament no va poder rebaixar-los la categoria, ara miren de rebaixar-los el sou per una altra via”. Aquesta realitat “vulnera el dret a la llibertat sindical, doncs la nova RLT castiga clarament als treballadors que van interposar la demanda”, destaquen.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?