Clece Vitam Ceritania, una nova residència per a la gent gran a la rambla de Montserrat

Portes Obertes Ceritania - Alcalde de Cerdanyola del Vallès, Carles Cordon

La primera residència de Clece Vitam a Catalunya està ubicada a Cerdanyola. Amb el nom de Clece Vitam Ceritania, el nou equipament –situat a la rambla de Montserrat,2- està previst que comenci a funcionar a finals d’octubre. Amb l’objectiu de potenciar el vincle amb el territori i d’afavorir la integració d’aquest nou servei a el teixit local, ahir s’oferia una jornada de portes obertes amb la presència de l’alcalde Carlos Cordón. El nou centre ofereix 76 places per a gent gran i l’entitat preveu assentar la seva presència a Catalunya amb l’obertura de 3 nous projectes.

“Clece Vitam Ceritania s’ha conceptualitzat pensant en el benestar de les nostres persones usuàries i les seves famílies, per això comptem amb un equip humà multidisciplinari i altament qualificat i amb infraestructures dissenyades per garantir una atenció totalment personalitzada, integral i 360º. A més, hem adequat el centre, extremat els protocols i les mesures de seguretat, així com la higiene per prevenir qualsevol possible contagi de Covid-19, gràcies a l’ús de l’última tecnologia de desinfecció”, apunta Beatriz Pacheco, directora de la Residència Clece Vitam Ceritania. Concretament, l’equipament compta amb un sistema de desinfecció únic i líder, Xenex l’única tecnologia de desinfecció de llum ultraviolada (UVC) capaç de destruir l’actual SARS-CoV-2, causant de la Covid-19, fins a un 99,99%. “La covid-19 ens ha afectat. La idea era inaugurar al juny, però hem hagut de fer front a urgències en altres equipaments i ara hem cregut que era el millor moment”, apunta la directora, satisfeta d’un equipament que té una “ubicació privilegiada a la ciutat, està equipada amb les últimes tecnologies i ofereix grans comoditats”.

La residència compta amb un sistema d’aïllament exterior que millora l’eficiència energètica de al mateix edifici. Quant a la distribució interior, disposa de climatització a les zones comunes, cuina i bugaderia pròpies, servei d’infermeria, servei mèdic, fisioteràpia, terapeuta ocupacional, psicologia, treball social i serveis de podologia i perruqueria, entre d’altres. Addicionalment, el centre disposa d’una unitat per a persones d’alta dependència, habitacions, tant dobles com individuals, totes elles amb bany privat. La planta baixa té una sala de rehabilitació totalment equipada, un menjador, perruqueria, despatxos professionals, sala de cures, sala d’activitats, així com diferents zones que s’adapten a les diferents necessitats dels residents.

Clece Vitam treballa amb el compromís de preservar la dignitat de les persones oferir una atenció totalment personalitzada, potenciar l’envelliment actiu i el sentiment de comunitat amb les persones i l’entorn. “Volem normalitzar les vides de les persones al màxim”, explica la cap de servei i responsable de el projecte Clece Vitam Ceritania, Isabel Reneses.

La primera Clece Vitam s’instal·la a Cerdanyola per la demanda que té la ciutat de places, per la ubicació del municipi i per la situació de la residència al centre del poble, remarca Pacheco. “Aquest és el primer projecte de Clece Vitam a Catalunya i l’hem començat de zero, jo tinc molt anys d’experiència a residències, però aquest és el meu primer projecte des de zero. Sempre dic que serà com el meu fill”. Té moltes ganes tot i que confessa que és un “moment difícil” per la incertesa que genera la pandèmia: “Com hem fet fins ara ens adaptarem a la situació sanitària que ens vingui”. Ella porta treballant in situ i diàriament a la residència des del juliol i cada dia piquen a la porta per preguntar per l’equipament. “El poble ens està fent una bona rebuda”, assegura. A partir del 28 de setembre començaran les visites concertades amb les persones que ja han contactat amb la residència.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?