Clam comarcal per millorar les urgències del Parc Taulí

1450fe47fc6d3f93ff072c134eaeda35

La plantilla de l’hospital, amb una població de referència de 391.000 ciutadans, denuncia que les urgències atenen cada dia entre 50 i 60 persones quan la capacitat és de 34

Els serveis d’urgències del Parc Taulí són els més col·lapsats de Catalunya, segons el Sindicat de Metges de Catalunya, que ha alertat en diferents ocasions que “les esperes de 3 i 4 dies per ingressar no són una anècdota al Taulí”. A més, sales d’espera plenes, pacients als passadissos i boxes saturats són la difícil realitat que va portar als treballadors de l’Hospital Parc Taulí de Sabadell a manifestar-se dijous passat en una convocatòria que va aplegar un miler de persones.

La manifestació del Taulí -amb una població de referència de 391.000 ciutadans de nou municipis de la zona est del Vallès Occidental (Cerdanyola, Ripollet, Badia del Vallès, Barberà del Vallès, Castellar del Vallès, Polinyà, Sabadell, Sant Llorenç Savall i Sentmenat) arribava envoltada pel soroll mediàtic del polèmic cartell contra el conseller de Salut, Toni Comín; però es va desenvolupar sense cap incident enmig de crits contra les retallades i de la reclamació de solucions urgents per acabar amb la situació de col·lapse que viu el centre. Un hospital, que segons denuncia la plantilla, atén cada dia entre 50 i 60 persones quan la capacitat és de 34, fet que provoca que els pacients estiguin als passadissos, que s’hagin hagut de doblar els boxs o que s’estiguin derivant malalts a altres centres.

En la protesta, convocada per la Plataforma Assembleària de Treballadors del Taulí, amb el suport d’associacions de veïns, sindicats, partits i diversos col·lectius, hi eren presents les diputades de la CUP Eulàlia Reguant i Anna Gabriel i també una representació cerdanyolenca encapçalada per l’alcalde Carles Escolà i la regidora de Promoció de la Salut, Elvi Vila. Les Candidatures Alternatives del Vallès (CAV) se sumaven a la convocatòria tot assegurant que el servei d’urgències del Taulí “no només afecta Sabadell, sinó que són molts els municipis de l’entorn que tenen com a centre de referència aquest hospital i davant d’una urgència mèdica es troben amb les cues, esperes i condicions de col·lapse que es produeixen contínuament”. La coalició fa ha mostrat el seu suport al personal d’urgències: “Són qui capegen les condicions dia a dia. I qui ens fa veure que no són brots, que no són moments puntuals, sinó que és un problema crònic”. L’Ajuntament de Sabadell ja va aportar quatre milions d’euros a la Corporació Sanitària Parc Taulí per millorar les urgències, amb dues noves plantes. Tot i així, fins el 2019 no es preveu que les millores entrin en servei.

EL PSC ACONSEGUEIX POSAR EL TAULÍ AL PRESSUPOST DE LA GENERALITAT

D’altra banda, el PSC del Vallès Occidental Sud ha aconseguit que la Comissió d’Economia del Parlament aprovi una setantena d’esmenes al Pressupost de la Generalitat 2017. Entre les propostes del PSC acceptades es troben inversions per a l’Hospital Taulí, on es demana al govern català que incorpori l’aportació necessària perquè el Consorci Sanitari Parc Taulí pugui fer front al deute de retribucions que té pendents amb els treballadors des de l’any 2012, així com demanar un informe a la Comissió de Salut sobre les inversions necessàries en infraestructures i tecnologia per respondre al dèficit estructural que pateix el Consorci. En total, els socialistes del Vallès Occidental han aconseguit incorporar 75 noves partides al pressupost, però lamenten que no s’hagi acceptat un equipament “tant necessari” com l’Hospital Ernest Lluch. – Redacció

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?