Ciutadans surt a “consolidar el projecte” i a ser “decisius”

WhatsApp Image 2023-05-11 at 08.44.16

Pau Ortolá, Korina Medina, José Luis Pérez, Zakiya El Younoussi, Juan José Muñoz i Germán Ejido són les persones que ocupen els sis primers llocs de la llista de Ciutadans per a les eleccions municipals del 28-M. Excepte la incorporació de Zakiya com a número 4, la resta ja formaven part de la candidatura al 2019. “Gran part del nucli dur del 2015 es manté i crec que podem treure pit. És una llista que continua amb el millor que té Ciutadans a Cerdanyola i un projecte que segueix sent molt necessari”, destacava l’alcaldable de la formació taronja, Pau Ortolá. “Aquestes eleccions sortim a consolidar el projecte, a ser decisius i a posar per davant els interessos de Cerdanyola, més enllà de la vella política i de partits que continuen volent instrumentalitzar les institucions a favor de projectes com la independència”, anunciava el candidat.

L’actual regidor de Ciutadans, Gorka Samaniego, no ha volgut repetir als primers llocs de la candidatura i té l’honor de tancar la llista amb el número 25. Una candidatura que es presenta aquest 25-M amb el lema electoral ‘No et conformis’. “És una crida als nostres antics votants per a que no es conformin amb els partits de sempre, ni amb els populismes com a mal menor, ni amb els que ens donen per acabats”, explicava Samaniego, cap de campanya de la formació. En aquest línia, Samaniego indicava que els votants no han de conformar-se amb el PSC perquè bona part dels assoliments del govern del PSC durant aquest mandat “ha estat possible gràcies a la implicació de Ciutadans”, però “lamentablement s’han quedat curts en molts temes”, explicava l’actual regidor, que posava com a exemples les sancions als incívics, el contracte de neteja o el manteniment de l’espai públic. “En inversions només hi ha hagut una execució del 20% aquest darrer any. És un dels exemples que és un partit que prometia fer moltes coses i finalment ha estat més pendent de consolidar el poder recuperat”, lamentava Ortolá.

Decebuts amb el PSC

Aquest mandat Ciutadans ha donat suport al PSC en diversos punts, però ara se senten decebuts. “Hem facilitat l’aprovació dels pressupostos i en aquest context de confiança ens ha decebut molt l’actitud del Partit Socialista. Mentre per una banda pactaven amb nosaltres i ens somreien s’emportaven l’exregidora i alcaldable de Ciutadans al 2019 a la seva llista”, lamentava Ortolá en referència a la incorporació de Sonia Rodríguez com a número 6 de la llista del PSC. “Creiem que la seva actitud és molt de la vella política, però això no pot entelar el nostre esperit constructiu i de millora de la ciutat”, apuntava el candidat, que assegurava que el proper mandat ja aniran “sobreavís” perquè ja saben què fa el PSC amb aquells partits amb què pacta o li donen suport: “Però això no pot ser una barrera perquè seguim sent una força política responsable i seguim donant suport a aquells punts que creiem que són beneficiosos per a la ciutat i seguim influint també al govern per poder aplicar les nostres propostes”. En aquest sentit, Samaniego tornava a afirmar que els socialistes “han posat la dinamita per dinamitar els ponts” del proper mandat: “Que no s’acabin trencant aquests ponts de l’estabilitat, del diàleg i el consens dependrà de la nostra actitud responsable. No farem que la ciutadania pagui una decisió política irresponsable, pensem en el benestar de la gent i no en el nostre interès electoralista, com fan altres”.

Possible entrada de Vox al consistori

Sobre la possibilitat que Vox acabi entrant al consistori, Ciutadans creu que “com a partit legal té dret a participar del joc polític”, però no creuen que Cerdanyola sigui un lloc on el seu discurs pugui tenir una importància especial. “En el cas que obtingui representació el tractarem com a la resta de forces”, asseguren. Per la formació taronja si Vox entra a l’Ajuntament no ofereix res als seus votants: “No podran acordar amb ningú, no perquè els altres no vulguin, sinó perquè ells tampoc volen. Oferiran als seus votants quatre anys de frustració i de no poder aplicar absolutament res”.

 

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?