Ciutadans sol·licita la reducció i posterior eliminació del Tribut Metropolità

41caa23393f9d9a5f744162d34346b69

”En plena crisi social i econòmica per la covid-19, és indecent que el govern metropolità segueixi incrementant la càrrega fiscal als ciutadans”. Així ho ha manifestat la portaveu de grup municipal de Cs, Sonia Rodríguez, després d’anunciar que la formació presentarà al ple d’aquest dijous una moció on sol·licita la reducció i posterior eliminació del Tribut Metropolità. Concretament, Cs proposa l’elaboració d’un Pla de Finançament de Transport Públic “real, concret, segur, que garanteixi el finançament suficient de les infraestructures de transport -presents i futures- i que permeti l’eliminació del Tribut Metropolità”.

La formació taronja reclama com a mesura immediata que es retornin les quantitats cobrades indegudament als municipis de la segona corona metropolitana, com Cerdanyola, i que s’incorporin tots els títols de tarifació social als 36 municipis de l’Àrea Metropolitana. “Com va quedar demostrat amb el cas de Sant Cugat, l’AMB va cometre errors en el càlcul de l’impost que es basa injustament en el valor cadastral”, ha recordat Rodríguez, que considera que l’ens supramunicipal “ha empobrit la butxaca del contribuent per omplir les seves arques, sense que això hagi suposat una millora del transport públic ni d’altres serveis“. Per aquest motiu, Cs inclou en la proposta un pla per “eliminar duplicitats administratives, organismes innecessaris i subvencions amb escàs control en totes les administracions públiques”.

Igualment, la portaveu taronja ha insistit en la necessitat que s’incloguin en el Pla Director d’Infraestructures 2020-30, “les inversions necessàries per pal·liar el desequilibri d’infraestructures existents en algunes poblacions de l’AMB” i que s’adapti el pressupost del 2021 a la nova realitat econòmica que sorgirà després de la pandèmia. En aquest sentit, Cs demana eximir del pagament del tribut per als exercicis de 2020 i 2021 a totes aquelles empreses i autònoms que han hagut de cessar la seva activitat total o parcialment a causa de les restriccions, així com a aquells treballadors en situació d’ERTO o desocupació.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterAbrir chat
Necessites ajuda?