Ciutadans sol·licita formar part del programa Targeta Moneder d’Impacte Social

ac347702ca3ad0f96bcae571a150c1fc

La portaveu del grup municipal de Ciutadans (CS), Sonia Rodríguez, explica que la ‘Targeta Moneder d’Impacte Social’ és un programa que té com a objectiu dotar als municipis d’un instrument àgil per ajudar a l’adquisició d’aliments i productes de primera necessitat, que “s’atorguen a la ciutadania més vulnerable i amb manca de recursos”. L’objectiu és que, mitjançant una targeta prepagament amb un valor monetari definit pels Serveis Socials municipals, els usuaris puguin anar a adquirir els productes de primera necessitat. “És important ajudar a les persones més vulnerables, especialment en aquest moment tan complicat”, destaca Rodríguez.

La portaveu taronja ha explicat que el programa es va iniciar al 2015, i des de llavors ha tingut 92 demandes que sumen 8.877 targetes sol·licitades. Rodríguez destaca que “cal preocupar-se de les persones més vulnerables i aquesta mesura ajuda a fer-ho”. Així, aquesta mesura es complementa amb les ja proposades per Cs d’àmbit social, com fomentar el SAD (Servei d’Atenció Domiciliaria) o aprovar ajudes per poder pagar el lloguer.

Com funciona?

El seu funcionament és similar als vals o les prestacions econòmiques directes, els serveis socials locals faran entrega de la targeta, amb l’import acordat en el pla de treball, a les famílies necessitades per a que siguin destinades a la compra d’aliments i productes bàsics.

Els serveis socials envien telemàticament a Caixabank, mitjançant un senzill aplicatiu, la quantitat assignada a cada targeta. La persona usuària, un cop el treballador/a social ha prescrit l’ajut, disposa d’una targeta moneder activada amb saldo “0”, pendent que en tres dies se li activi amb l’import acordat. Aquesta targeta només és operativa en els establiments que tenen CNAE (codi nacional d’activitat econòmica) d’alimentació. A petició de l’ens local a la Diputació de Barcelona, es pot ampliar el seu ús també a l’àmbit de farmàcia, òptica i/o material escolar. Es poden realitzar consultes de saldo en qualsevol caixer automàtic de la xarxa “Caixabank”. No es podrà treure diners en efectiu. Posteriorment, i d’acord amb el pla de treball definit pel professional social, la persona beneficiària haurà de donar compte, acreditant l’ús dels diners atorgats per l’Ens Local.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?