CiU posa l’inici de febrer com a límit per parlar d’un govern de majoria amb CxC

d5df152e20908e75d0017d93f2a154f3

 

No vindrem a parlar de temes de ciutat si no ens contempleu en un govern més ampli”. Amb aquest argument el grup municipal de CiU va declinar la invitació a la taula de negociació del passat 15 de gener amb els partits que van donar suport a la investidura de Carles Escolà. Ara els convergents, que es mantenen en aquest posicionament, creuen que “el temps s’esgota” i han posat l’inici de febrer com a  data límit per parlar de govern de majoria amb Compromís: “El que es es tracta és de treballar perquè Cerdanyola tingui el millor govern possible”, remarca el portaveu de CiU, Josep Grau. 

SUPORT A UN GOVERN A 9
Els convergents recorden que mai han demanat entrar a l’executiu, només “un govern estable per a Cerdanyola” i que se’ls aclareixi “si compten amb CiU o no”. En aquesta línia, Grau avançava que “si CxC i ERC són capaços de formar un govern a 9” CiU els hi donaria suport amb un “pacte de legislatura”. La prioritat per als convergents és l’escenari que ara hi ha sobre la taula, “però si no hi ha sortida l’obligació dels grups municipals és formar govern”, assegurava Grau: “Si no hi ha possibilitat d’acord s’ha d’avançar en altres escenaris, però nosaltres no serem els impulsors”. Els convergents van defugir parlar de línies vermelles tot afirmant que “ha d’imperar la coherència i la capacitat de posar-se d’acord”.

Els convergents també han volgut destacar que van votar favorablement la proposta d’ordenances de CxC pel compromís d’Escolà d’ampliar el govern municipal sense condicions prèvies, per evitar deixar de recaptar 4’5 milions d’euros per la baixada del valor cadastral i per la despesa que requeriran Cerdanyola Aparca i PEM Guiera. “Un dia després de les declaracions de l’alcalde al ple, un comunicat de Compromís per Cerdanyola parlava novament de govern a 9”, explicava Grau, que no amagava la “desconfiança” que els ha generat aquest fet.

 

Compromís prendrà en breu una “decisió col·lectiva” sobre el govern de la ciutat

Davant l’actual situació de les negociacions per a l’ampliació del govern, Compromís ha anunciat en un comunicat que “explorarà amb profunditat els diversos escenaris possibles per sortir d’aquest atzucat i prendrà una decisió col·lectiva en els propers dies”. Des del col·lectiu reconeixen que “l’ampliació de govern s’està posant molt difícil” i remarquen que han proposat un “procés sensat” per formar govern: “Arribar primer a un acord respecte el programa, per veure després veure quines forces han de dur-lo a terme”.

Compromís, que creia “fonamental no contribuir al soroll i treballar discretament per arribar als acords”, assegura que seguirà “treballant amb valentia per implementar els resultats que van emanar de les urnes, tenint en compte sempre el benefici de la ciutat i no d’altres interessos” i ho farà mitjançant “els processos oberts i participatius” que el caracteritzen. Durant els darrers sis mesos, apunta el comunicat, CxC ha intentat avançar per “aconseguir estabilitat al ple i ampliar el govern”. En aquest sentit, CxC “ha tingut un tracte preferent amb ERC, tot incorporant aquesta formació a aspectes restringits al govern com per exemple les negociacions sobre el crematori o al consorci del Centre Direccional”. A més, el col·lectiu apunta que ha presentat una “proposta de cartipàs municipal a ERC assumint una càrrega repartida en dues meitats, intentant tenir presents les seves preferències i sense fer prevaldre la major força del CxC com a grup municipal”.

 

 

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?