CiU es mantindrà a l’oposició “sense cap compromís”

c910db2cadeb7dd44121f01e6d7b155d

El grup municipal de CiU ha anunciat que farà “oposició sense estar subjecte a cap pacte de govern”. Els regidors convergents han apuntat que el Pla d’Acció Municipal (PAM) que han treballat els quatre grups municipals que van donar suport a la investidura de Carles Escolà és un document que “s’ha convertit en un programa complet de govern a quatre anys vista” i que es desmarquen perquè “no té sentit” continuar treballant-hi si no poden estar al govern i “participar directament”. En aquesta línia, el portaveu de CiU, Josep Grau, remarcava que la voluntat de Compromís és “un govern a nou” amb ERC i que, per tant, els convergents es mantindran a l’oposició “sense cap més compromís” i sent “crítics i constructius”.

Des de CiU, que afirmen que ja han comunicat la seva postura a l’alcalde i encara no han rebut “cap reacció”, consideren que “el govern té dret a decidir amb qui vol governar” i que ells tenen dret a decidir quina oposició fan: “Volem estar al govern o a l’oposició, no en un espai intermig”, assegurava Grau, que explicava que des que van començar a treballar el PAM amb “bona sintonia” no han renunciat a estar al govern perquè estan “disposats a treballar per Cerdanyola des d’on sigui”.

Els dos dèficits més importants dels primers 100 dies de l’executiu d’Escolà han estat, segons CiU, “no haver configurat un govern més estable” i  que no s’hagi realitzat “cap actuació d’inici de canvi important”. Els convergents, que valoren positivament “el canvi d’estil” en la comunicació del govern, expliquen que fins ara han mantingut tres reunions amb el govern per tractar les ordenances fiscals del 2016. “Encara ho estem discutint, en alguns punts estem més d’acord que en d’altres”, apuntava Grau. I en aquest sentit, els regidors Encarna Linares i Marc Costa avançaven que el sentit del seu vot “vindrà determinat pel grau d’acceptació” que tinguin les propostes que els convergents han presentat.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?