Cinc anys sense grades al Turó de Guiera

dd45d054dfce696b68bc0b43a11d1bfe

Els pares dels alumnes del CEIP Turó de Guiera no poden participar amb normalitat al curs escolar dels seus fills. Festivals de final de curs, carnaval o activitats extraescolars han de ser seguides darrere d’una tanca i no des d’unes grades a l’interior de l’escola. Ja fa cinc anys que les famílies reclamen la reconstrucció d’unes grades que al 2010 van haver de ser clausurades després que s’hi detectés perill d’ensorrament i que actualment s’han convertit en un espai tancat “on els caps de semana s’hi fa botellón i es deixen tot tipus de restes que fan que apareguin rates i gats i que genera un problema d’insalubritat”.

La inversió, competència de la Generalitat, es va incloure finalment en el pressupost de l’any passat, però el govern català no va executar-lo. “És un tema que sempre hem perseguit, l’any passat la Generalitat el va incloure al pressupost, però finalment no es va executar per canvis en els criteris d’inversions”, assegura la regidora d’Educació Maria Reina, que anuncia que fa un parell de setmanes van tornar a recordar al Departament d’Ensenyament que les grades són una prioritat: “Ens van dir que ho recollien i en breu sabrem alguna cosa, perquè de moment no s’ha fet públic quines seran les inversions al Vallès Occidental”. Però per als pares la inversió es prioritària perquè “si no s’actua, l’estat es cada cop més degradat i insalubre”. Per aques motiu, les famílies reclamen una solució perquè “desaparegui aquest forat negre que hi ha al bell mig de l’escola” i exigeixen la “implicació” de l’equip educatiu i de l’Ajuntament.

Després de la clausura de les grades es va presentar un “pressupost astronòmic per a reconstruir-les que implicava tirar a terra i refer, l’escala i la rampa que hi ha just al darrere i fer un mur de contenció per evitar que hi torni a haver moviment de terra”, recorden els pares, que al 2013 van aconseguir  dibuixar un projecte de reconstrucció de les grades “més sostenible, econòmic, i amb més possibilitats que s’acabés executant per part del Departament d’Educació”.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?