Chus Cornellana Candidata a l’Ajuntament per Gent per Bellaterra
ENTREVISTA ELECTORAL CHUS

f564c1422f75d8af61b6191b15b3db80

“Amb diàleg, tot es reconduïble”

Soc nascuda a Lleida, a la comarca de la Segarra, i m’em sento orgullosa. Ser d’una comarca d’interior m’ha ensenyat a aprofitar tots els recursos tant com provindre d’una família nombrosa. Crec en la igualtat i soc de natural conciliadora. Em sento capaç de, parlant, entendre’m amb el govern de Cerdanyola, sigui qui sigui. Visc a Bellaterra des de fa 40 anys i conec Cerdanyola. He treballat al CAP II com a ginecòloga

 • Millorant Cerdanyola és millora Bellaterra
  Així ho espero. Vivim a Bellaterra però pertanyem a Cerdanyola. Crec que ens hem d’adaptar a aquesta situació. És un projecte comú, tenim la mateixa administració i, per ara, depenem de Cerdanyola.
 • Amb quins objectius presenten candidatura a l’Ajuntament?
  Per ser-hi presents i perquè se’ns consideri. Si millora la relació amb els polítics de Cerdanyola podrem abordar qüestions com, per exemple, la seguretat i millorar el benestar de Bellaterra.
 • Amb l’Entitat Municipal Descentralitzada el conflicte ha estat permanent
  La relació és molt complicada, però és injust carregar el malestar a l’EMD. Històricament no se’ns ha escoltat, no se’ns a atès ni tan sols se’ns ha considerat com una part de Cerdanyola.
 • Digui’m un cas concret
  El Centre Mèdic. Resulta incomprensible que sent 3.000 habitants no tinguem un centre mèdic Disposem del local, construït per l’EMD, i el Cat Salut té clar que hi ha de destinar un metge. Cerdanyola, però, bloqueja la solució de traslladar-hi un metge de Serraparera, el Cap de referència de Bellaterra. Aquest és un dels punts fort d’aspirar a l’annexió amb Sant Cugat, per gran part de la població és molt més fàcil desplaçar-se als Caps de Sant Cugat.
 • Volen l’annexió amb Sant Cugat?
  Som favorables i donem suport al moviment d’annexió. A Sant Cugat tenen experiència amb l’EMD de Valldoreix, amb un conveni molt millor que ja voldríem per Bellaterra. Ara bé, tot es pot reconduir.
 • Com?
  Paguem molts impostos i no se’ns retorna ni la meitat. A Valldoreix, per contra, gestionen tota la seva recaptació; guals, permisos d’obra,…. i la relació amb el seu ajuntament és fluida.
  Al mes de març, l’Ajuntament no havia fet efectiu l’assignació a l’EMD de gener. Fins que no s’ha posat un contenciós, no hi ha hagut resposta. D’aquesta manera, és molt difícil gestionar un poble.
 • Són privilegiats. En un poble la qualitat de vida és més alta.
  Tenim singularitats de poble, però no tenim serveis, ni els més bàsics.
 • Han estat governant l’EMD…
  Primer ha calgut assentar l’EMD. La relació amb l’Ajuntament no ha estat fàcil. La gent de Bellaterra ara està molt més mobilitzada i reclama serveis. No tenim biblioteca ni escola bressol pública, falta una zona esportiva per a joves. En cultura, que és una de les competències transferides, hi han entitats i més oferta. És imprescindible un bon conveni per tenir més autonomia.
 • Els litigis han estat una constant
  Insisteixo en la via del diàleg i les relacions personals. Crec que la presència de Bellaterra al ple de Cerdanyola és necessària. Cal un partit que defensi els interessos dels bellaterrencs, sense estar supeditat a un de més general. Participarem de forma activa en tots els plens. 

Chus Cornellana encapçala la candidatura de Gent per Bellaterra, el partit que ha presidit l’EMD des dela seva constitució, a l’Ajuntament de Cerdanyola. Escull per a fotografiar-se l’estació de tren de Bellaterra, un punt de trobada i un nus de comunicacions. 

Judit Josa

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?