Cerdanyola,compromesa amb la lluita contra el càncer de mama

cancer

Amb el lema ‘No ens oblidem de tu!’, avui dilluns 19 d’octubre, Cerdanyola se suma un any més a la commemoració del Dia Internacional de la Lluita Contra el Càncer de Mama. L’Ajuntament de Cerdanyola va il·luminar ahir a la nit la seva façana de color rosa, color insígnia de la lluita internacional contra el càncer de mama. Des de fa anys, la il·luminació de color rosa d’edificis arreu del món ha estat un dels actes més emblemàtics d’aquesta data.

Enguany, la situació creada per la COVID-19 no ha permès  poder organitzar activitats obertes a la ciutadania com en altres ocasions. Tot i així es vol aprofitar la commemoració del Dia Internacional de la Lluita Contra el Càncer de Mama per reflexionar un cop més sobre la  importància en la investigació i el  diagnòstic precoç, perquè  el càncer de mama és una malaltia greu, però es pot curar si es detecta a temps. La regidora de Promoció de la Salut, Carme Arché, encoratja a seguir sumant esforços a totes les entitats i professionals que es dediquen  a la lluita contra el càncer de mama i agraeix  la tasca que realitzen. Arché indica que “vull fer arribar a totes les dones de Cerdanyola i també  als homes, que en menor número però també el pateixen, el meu suport si en aquests moments estant seguint tractaments o estan pendent de proves diagnòstiques i vull també animar a totes les dones de la ciutat a que no tinguin por i un cop al mes es facin una autoexploració de les mames i que davant de qualsevol alteració contactin amb el seu centre de salut de referència perquè el càncer de mama es pot curar”.
El Dia Internacional de la Lluita Contra el Càncer de Mama es commemora el 19 d’octubre per conscienciar a la població de la importància que té la prevenció, així com el tractament psicològic i social en cas de patir la malaltia. La prevenció és el millor tractament ja que el càncer de mama és el més freqüent entre la població femenina. El diagnòstic precoç és vital, donat que la curació de la malaltia pot ser del 100%.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?