Cerdanyola vol tornar a optar al distintiu de Ciutat de la Ciència i Innovació

fa11007scr (6)

El ple de novembre va aprovar –amb l’abstenció d’ERC i el no de Guanyem- la participació en la convocatòria de la concessió de la distinció ciutat de la ciència i la innovació corresponent a l any 2021, que inclou la sol·licitud d’incorporació a l’asociación de la Red Innpulso (ARINN) en cas d’obtenir-ne la distinció. Cerdanyola va formar part d’aquesta xarxa entre 2010 i 2018 i al 2011 va ser una de les 30 ciutats d’Espanya que va rebre per primera vegada el distintiu Ciutat de la Ciència i Innovació que atorga el Ministeri de Ciència i Innovació.

“Tots coincidim que Cerdanyola és una ciutat amb unes potencialitats úniques i pensem que s’han d’explotar. Vam formar vuit anys d’aquesta xarxa i en volem tornar a formar part. La Red Innpulso ens ubica en el mapa, ens permet ocupar un espai on podem exercir la política comparada i ens dona l’oportunitat d’aconseguir subvencions i programes”, defensava el regidor de Ciutat del Coneixement, David González. “Queda molt camí per fer i segurament anem tard i poc a poc. Però també és cert que abans no s’havia fet res”, destacava el també portaveu del govern, que assegurava que formant part de la Red Innpulso podrien concretar-se projectes com la col·laboració entre municipis per concretar projectes d’innovació en el context europeu i un espai de suport a les pimes per participar en projectes que tinguin en compte els reptes tecnològics dins del municipi. “Al 2018 vam sortir de la Red Innpulso quan governava Compromís i nosaltres no podem entrendre perquè hi vam sortir”, criticava González.

“Fa uns anys Cerdanyola ja va tenir aquesta distinció i jo no sabria dir quins beneficis va tenir la ciutat. Esperem que es puguin tirar endavant accions en el camp de la ciència i la innovació”, apuntava Joan Sánchez (Junts).  “Més enllà de les subvencions a les quals podrem optar, voldríem saber els projectes concrets que es tirarien endavant. Creiem que Cerdanyola ja està al mapa per moltes coses”, afirmava Isaac Martínez (En Comú Podem). “No acabem d’entendre què ens ha d’aportar, no hem vist cap concreció. Fa temps que els hi preguntem què volen fer en matèria de coneixement”, demanava Laura Benseny (Guanyem). “Pagarem a 1.500 euros anuals i optarem a una distinció com a ciutat de la ciència i innovació. Quines polítiques concretes ha fet Cerdanyola per merèixer aquesta distinció? Quines farem? No han posat cap proposta concreta sobre la taula”, criticava Albert Turon (ERC).

D’altra banda, la sessió plenària també va ratificar–amb l’abstenció d’ERC- la dissolució de la Mancomunitat Intermunicipal Cerdanyola del Vallès-Ripollet-Montcada i Reixac. “Tothom lamenta que no hem sabut fer servir aquest organisme mancomunat. Sovint es fan projectes que sobre el paper són molt bons, però que no sabem fem funcionar en el dia a dia. Desitgem que les vies de treball conjuntes entre els municipis siguin fructíferes”, assegurava Albert Turon (ERC). “La dissolució ens ha sabut molt greu perquè com a projecte era molt bonic, hem de seguir treballant amb els municipis del costat”, indicava Cecilia Collado (En Comú Podem). “Hem aconseguit desbloquejar temes com l’Hospital Ernest Lluch o el projecte de conversió de l’N-150 en l’avinguda del Vallès sense recolzar-nos en la Mancomunitat. Si una cosa no funciona s’ha de tancar. Crec que tenim un camí iniciat molt engrescador i amb molts prjectes que hem de tirar endavant i que generen consens”, valorava l’alcalde Carlos Cordón.

Els plens tornaran a la presencialitat amb canvi d’horari

El ple va aprovar –amb l’abstenció de Guanyem- la modificació de l’horari de la celebració de les sessions ordinàries del ple, que a partir d’ara se celebraran a les 18 hores. Les audiències ciutadanes –conegudes popularment com  a plenillos- se celebraran a les 17 hores.

També va obtenir l’aprovació del plenari –amb l’abstenció de Guanyem- la modificació de l’apartat setzè i dissetè de la part dispositiva de l’acord de ple de data 22 de juliol de 2021 relatiu a l’aprovació definitiva del valor dels actius revertibles adscrits a la concessió de la construcció i explotació del Parc Esportiu Guiera. “Fem un pas més per solucionar un problema antic i que ens permetrà seguir les passes previstes al PEM Guiera”, explicava el regidor de Finances, Javi Sánchez.

Finalment, el ple de novembre es va adherir al manifest del Dia Internacional contra les Violències Masclistes 2021.

Mocions

El ple va aprovar per unanimitat la moció d’ERC per al reconeixement públic del dol perinatal, gestacional i neonatal i que demana, per segona vegada, un “espai d’empremtes”. També es va aprovar per unanimitat la moció de Guanyem, En Comú Podem i ERC de rebuig a la violència masclista. Amb l’abstenció del govern, va obtenir la llum verda del plenari la moció d’ERC i En Comú Podem perquè Cerdanyola del Vallès assoleixi el 55% de taxa de reciclatge de residus el 2025. El consistori també va donar l’OK–amb l’abstenció PSC, Cs, ECP i PP- a la moció d’ERC en relació a la nova normativa que regula l’impost de la plusvàlua.

Com a mocions entrades via d’urgència, es van aprovar –amb el no de Cs i PP- les dues presentades sobre el model d’immersió lingüística de Catalunya. La primera era d’En Comú Podem de rebuig a la providència del Tribunal Suprem i de suport al model d’immersió lingüística de Catalunya. La segona, presentada per ERC, sobre la sentència del 25% del TSJC i de suport i adhesió al manifest de somescola.cat

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76



Newsletter



Necessites ajuda?