Cerdanyola vol seguir defensant els drets del col·lectiu LGTBIQ
LGTBIQ

07758ee08f7e16a0b15b0d98a56d204a

L’Ajuntament de Cerdanyola commemora el Dia Internacional per a l’Alliberament LGTBIQ amb un acte central el 28 de juny

El 28 de juny es commemora el Dia per l’Alliberament de Lesbianes, Gais, Trans* i Bisexuals i l’Ajuntament de Cerdanyola torna a sumar-s’hi amb un programa d’activitats. L’objectiu és seguir defensant els drets del col·lectiu LGTBIQ (lesbià, gai, trans*, bisexual, intersexual i queer), la diversitat sexual, de gènere i família i lluitant contra les LGTBIQfòbies.

El programa amb motiu del Dia Internacional per a l’Alliberament LGTBIQ es transversal i les dues actuacions previstes han estat treballades de forma coordinada entre diversos serveis de l’Ajuntament. L’acte central de les jornades, la tarda del 28 de juny, es realitzarà al Casal de Joves amb la consolidada performance ‘Rebentem Armaris’. Al llarg de la tarda es realitzaran activitats diverses, realitzades per joves i dirigides a joves en relació amb les diversitats sexuals, de gènere i família.

El dijous 27 de juny, es durà a terme el taller ‘IdentiTat(s) al Museu’ per tal de reflexionar i sensibilitzar en la necessitat de crear genealogia LGTBIQ en la història de l’Art. Al llarg del taller reflexionarem sobre conceptes com: expressió de gènere, identitat de gènere, orientació sexual, per tal de conèixer obres d’art del MAC que tinguin aquesta perspectiva i/o artistes que representen models que trenquen amb la heteronormativitat establerta a la nostra societat.

Nou Servei d’Atenció Integral a les Diversitats Sexuals i de Gènere

Aquest any l’Ajuntament ha donat un impuls a les polítiques LGTBIQ, tot inaugurant un Servei d’Atenció Integral a les Diversitats Sexuals i de Gènere (SAI). Des del SAI es vehiculen totes les polítiques destinades a fer avançar les diversitats sexuals, de gènere i família a la nostra ciutat. El servei ofereix acompanyament i atenció de proximitat a les persones LGTBIQ+ que pateixin o estiguin en risc de patir qualsevol forma de discriminació i/o violència LGTBIQ+fòbica. El servei també dona resposta a consultes per qüestions vinculades a les diversitats sexuals i de gènere del col·lectiu LGTBIQ+ i familiars, professionals i/o amistats que hi tinguin vincle.

L’origen el Dia de l’Orgull es remunta als fets esdevinguts al 28 de juny de 1969 arran d’una batuda policial en un popular bar d’ambient anomenat Stonewall Inn, a Greenwich Village (Nova York). La comunitat LGBTI+ va sortir al carrer per mostrar el seu rebuig i es va produir un fort enfrontament que va acabar amb detencions i ferits greus. La reacció de suport a les persones agredides va ser immediata: milers de persones es manifestaren solidàriament i van contribuir, així, al naixement del Front d’Alliberament Gai (Gay Liberation Front). El 26 de juny de 1977, unes quatre mil persones es van manifestar a la Rambla de Barcelona en la primera manifestació LGTBI+ a l’Estat espanyol.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?