Cerdanyola torna a sumar-se al Dia Internacional dels Museus

foto_sala_vitralls_mac

El 18 de maig se celebra el Dia Internacional dels Museus. A Cerdanyola del Vallès es duran a terme activitats entre el 18 i el 21 de maig per celebrar aquesta data i donar a conèixer els museus de la ciutat.

Museu d’Història de Cerdanyola
18 al 21 de maig
Horari: dijous i divendres (17-20 h), dissabte 11-14.30/16.30-20 h), diumenge (10.30-14.30 h)
Vine a Ca n’Oliver pel DIM  
Com cada any amb motiu aquesta celebració, el Museu i Poblat Ibèric de Ca n’Oliver estarà obert al públic. Durant aquests dies es podrà visitar gratuïtament el poblat, l’exposició permanent sobre la cultura ibèrica “Cerdanyola, terra d’ibers “ i la mostra “Lluís Gausachs, un mestre en la memòria de Cerdanyola”
Lloc: Museu i Poblat Ibèric de Ca n’Oliver
Dijous 18 de maig,18:30 h
El Museu per dins  
El Museu de Ca n’Oliver té dues plantes: la de dalt, on estan les sales d’exposició permanent i temporals, i la de baix, on es troben les reserves, la biblioteca i una sala polivalent. El Museu d’Història ens proposa visitar a les entranyes del Museu de Ca n’Oliver on es conserven les col·leccions del Museu, formades per objectes que es daten entre el Paleolític i el segle XXI. També ens explicaran els treballs especialitzats que s’hi fan.
Lloc: Museu i Poblat Ibèric de Ca n’Oliver
Col·labora: Col·lectiu de Recerques Arqueològiques de Cerdanyola (CRAC)
Diumenge 21 de maig, de10 a 14 h
Els temples de la Vall de les Feixes  
Com cada any, amb motiu del DIM s’obriran al públic simultàniament l’ermita barroca de Santa Maria de les Feixes i l’església romànica de Sant Iscle i Santa Victòria de les Feixes. Al l’entrada de cada temple, ens explicaran la seva història. I de camí entre una i altra descobrirem com la riquesa del patrimoni històric i natural s’entrellacen per explicar-nos la història de Cerdanyola des de l’època romana fins el segle XX.
Lloc: Església de Sant Iscle i Santa Victòria i Ermita de Santa Maria de les Feixes
Diumenge 21 de maig, de 11.30 a 13.30 h
El pa, aliment dels Deus
El CRAC ens proposa per a aquest diumenge un taller d’elaboració de pa, tal i com el ferien en època ibèrica. Durant l’activitat descobrirem els diferents cereals que es feien servir per fer pa, com s’emmagatzemaven, com es feia la molta del gra i qui la feia. Experimentarem aquest procés i ens podrem endur a casa el nostre pa.
Lloc: Museu i Poblat Ibèric de Ca n’Oliver
Organitza: Col·lectiu de Recerques Arqueològiques de Cerdanyola i Ajuntament (Museu d’Història de Cerdanyola)
Museu d’Art de Cerdanyola
Del 18 al 21 de maig
Cerdanyola: del Modernisme a l’Art Déco. Portes Obertes
Jornada de portes obertes al Museu d’Art
Entrada gratuïta al MAC per tal de descobrir el modernisme d’Ismael Smith, el noucentisme de Josep de Togores, o el jardí de vidre del paisatge de les Dames de Cerdanyola (BCIN), tot passejant pel passat artístic de quan Cerdanyola era un centre de creació artística.
A més, es podrà visitar l’exposició temporal “Estiueig de Proximitat. 1850-1950”, produïda per la Diputació i amb un àmbit específic dedicat a l’il·lustrador Valentí Castanys.
Lloc: Museu d’Art de Cerdanyola
Del 18 al 21 de maig
Estiueig de Proximitat. 1850-1950
Exposició temporal
Exposició temporal sobre aquest fenomen històric concebuda a partir dels treballs de recerca del seu comissari Joaquim Maria Puigvert en l’àmbit de la salut i l’estiueig, i de la recerca realitzada en les col·leccions dels museus de la Xarxa de Museus Locals i els fons fotogràfics de la Xarxa d’Arxius Municipals. Coproduïda per la Diputació de Barcelona i els museus d’Arenys de Mar i de la Nàutica del Masnou, presenta un àmbit específic dedicat a Cerdanyola del Vallès a través de la figura i obra de l’il·lustrador Valentí Castanys, paradigma de la colònia d’estiuejants de Cerdanyola dels anys vint i trenta del segle XX.
Lloc: Museu d’Art de Cerdanyola
Divendres 19 de maig, 17.30 h
Amb gust de cafè, de Carles Cuberes
Tots els mons al MAC
Contes teatralitzats, amb música i cançons populars d’arreu del món. En Kaldi des d’Etiòpia, el senyor José des de Nicaragua i la Nala des de Tanzània ens acompanyaran en aquest viatge ple de contrastos, sensacions, valors i emocions.
Amb aquesta activitat es vol fer referència al Dia del Comerç Just, que enguany se celebra el 13 de maig. Aquesta activitat forma part del programa Primavera Solidària – Tots els Mons al MAC.
Lloc: Museu d’Art de Cerdanyola
Diumenge 21 de maig, 12 h
La colònia d’artistes de Cerdanyola
Visita guiada
Visita guiada pel Museu d’Art de Cerdanyola, on es podrà descobrir el passat de Cerdanyola com a centre de producció artística, per descobrir, entre d’altres coses, la bellesa i els monstres d’Ismael Smith, la modernitat clàssica de Josep de Togores, o el jardí de vidre de les Dames de Cerdanyola, punt culminant del vitrall modernista.
Activitat gratuïta.
Lloc: Museu d’Art de Cerdanyola

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?