Cerdanyola torna a commemorar el Dia Mundial del Parkinson

3329d3457818ad53d5d679622eeb71cc

La delegació de Parkinson Catalunya Cerdanyola-Ripollet, que enguany celebra el seu 21è aniversari, commemora aquest diumenge (a partir de les 11 hores) el dia Mundial del Parkinson amb actuacions de la Casa d’Aragó, l’Agrupació Sardanista, l’Esbart Dansaire Sant Marçal i la Casa d’Andalusia.

La delegació local de l’Associació Parkinson Catalunya -amb seu a l’avinguda Creu Roja 17 i amb contacte al telèfon 630 04 63 85- ofereix actualment als afectats per la malaltia cinc teràpies diferents (musicoteràpia, fisioteràpia, psicologia, logopèdia i classes de relaxació). Per una quota mensual de 30 euros els malalts tenen dret assistir a totes les teràpies. Actualment la delegació atén una seixantena de malats de Cerdanyola, Ripollet, Montcada, Barberà i Lliçà de Vall, entre d’altres. Durant tots aquets anys han passat per l’entitat més de 400 malalts, però les peticions d’informació han estat moltes més. L’Organització Mundial de la Salut (OMS) declara el 1997 Dia Mundial del Parkinson l’11 d’abril, coincidint amb l’aniversari del naixement de James Parkinson, neuròleg britànic que al 1817 va descriure el que en aquell temps va anomenar com a “paràlisi agitant” el que actualment coneixem com a malaltia de Parkinson. L’objectiu de la jornada és difondre informació sobre la malaltia i crear consciència de les necessitats de les persones que la pateixen. El Parkinson és una patologia neurodegenerativa que a Catalunya afecta 18.000 persones i constitueix la segona malaltia d’afectació neurològica després de l’Alzheimer arreu del món.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?