Cerdanyola tindrà un nou pavelló al 2024

IMG-20220303-WA0016

L’actual solar al costat de les pistes de tennis i pàdel del Riu Sec s’haurà convertit en un pavelló, una piscina coberta i un gimnàs al 2025. Aquestes són les previsions que s’anunciaven durant la presentació pública de l’avantprojecte del Complex Esportiu Municipal Riu Sec a l’Espai Enric Granados. “És un projecte molt important per a la ciutat i que dona resposta a una part de les demandes històriques del món esportiu de Cerdanyola”, remarcava l’alcalde Carlos Cordón, que reconeixia que la pandèmia ha fet endarrerir el projecte. A més, des del consistori s’ha anunciat que les pistes de tennis i pàdel del Riu Sec haurien d’entrar en funcionament aquest any.

Els terminis

El projecte s’acabarà al setembre per poder licitar i començar les obres a la primavera del 2023. La primera fase d’obres inclou el pavelló i la segona, la piscina. Al 2024 està previst que s’acabi el pavelló i comenci la segona fase amb  la construcció de la piscina. L’Àrea Metropolitana de Barcelona ha redactat l’avantprojecte del futur complex esportiu entre el barri de La Farigola i Can Xarau. “És un dels projectes més importants que estem desenvolupant des de l’AMB”, assegurava el cap de serveis de la Direcció de Serveis d’Espai Públic de l’AMB, Xavier Nogués. L’equip de Barceló Balanzó i AIA Activitats Arquitectòniques és l’encarregat del projecte d’una obra que vol ser emblemàtica en termes de sostenibilitat. “És el millor equip per fer un equipament d’aquest tipus”, assegurava Nogués. “Calculem que a la primavera del 2025 les dues fases estaran enllestides”, s’anunciava des de l’AMB, que també recordava que no s’ha pogut soterrar res i per tant tot està per sobre cota zero perquè el terreny havia tingut amiant.

El nou pavelló s’ubicarà a l’actual solar al costat de les pistes de tennis i pàdel del Riu Sec

 

Les característiques

L’edifici, on es prioritza la llum i la ventilació natural, es dividirà en tres plantes amb dues ales unides per una part central. L’entrada principal es farà per de la planta 1, des d’on s’accedirà directament a la piscina de 25 metres –amb graderia per a 250 persones- i a la graderia de la pista poliesportiva, que es podrà dividir en tres pistes més petites per a entrenaments i que tindrà una capacitat per a 650 espectadors. A la planta inferior hi haurà l’accés a la pista, vestidors i al gimnàs. A la planta superior hi haurà una sala de fitness, una de formació i espai per als despatxos municipals i d’entitats.

Encara no s’ha decidit quins esports i clubs podran fer ús del pavelló –“aquest debat serà posterior”, aclaria Cordón- ni quin tipus de gestió tindrà l’equipament. “Quan arribi el moment decidirem la millor gestió possible”, apuntava el batlle.

Aquesta primavera començaran les obres de la piscina de Can Xarau i les del cobriment de les pistes poliesportives de Fontetes

A més d’aquest nou pavelló. també “genera un consens a la ciutat” la millora de les instal·lacions esportives existents, recordava l’alcalde, que apuntava que aquest és un dels objectius del seu govern. En aquest sentit, explicava que s’ha millorat la ZEM Montflorit i que aquesta primavera començaran les obres de la piscina de Can Xarau i les del cobriment de les pistes poliesportives de Fontetes.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?