Cerdanyola tindrà la tercera casa ecològica Passivhaus de Catalunya

6e6b736f77dd07b0a373e582bb4b1e3c

Una parella va decidir que la seva casa havia de ser eficient energèticament i després d’un estudi que valorava que l’habitatge pràcticament s’havia de reformar en la seva totalitat, van optar per vendre’l i comprar un terreny per construir-ne un de nou a la zona del Parc Cordelles. I allà, si es compleixin les previsions, al febrer estarà enllestida la tercera casa ecològica passiva (passivhaus) de Catalunya. “Aquesta residència de 150 m2 i dues plantes està dissenyada segons l’estàndard mundial de les cases passives però també té la capacitat de generar energia a partir de fonts renovables”, explica l’arquitecte cerdanyolenc Diego Carrillo, responsable del projecte.

No cal obrir finestres

Bona orientació, forma compacta, finestres amb orientació sud, gran aïllament tèrmic, rigorós control d’infiltracions i una climatització  per ventilació de doble flux són les característiques principals de la construcció passivhaus, un tipus d’edificació poc estesa al nostre país que  compleix els requisits del certificat d’eficiència energètica més exigent del món.  “No cal obrir les finestres ni a l’hivern ni a l’estiu, la ventilació i està garantida”, destaca l’arquitecte. L’habitatge -fet amb fusta respectuosa amb els boscos, cotó reciclat i revestiments minerals naturals- té obertures que aprofiten la radiació solar a l’hivern i voladissos i lamel·les que la controlen durant l’estiu. La poca energia  suplementària que requereixen es pot cobrir a partir d’energies renovables, per la qual cosa esdevenen una  construcció amb un cost energètic molt baix per al propietari i per al planeta. “Una casa d’aquestes dimensions tindria un consum de rebuts de 400 a 500 euros, però aquest tipus de construccions pràcticament no necessiten energia per escalfar-se o refrigerar-se i es pot reduir el rebut de consums a uns 10 o 15 euros al mes”, apunta Carrillo. Amb aquest estalvi el 10% de cost afegit que suposa la construcció passivhaus s’amortitza ràpidament, apuntava Carrillo en la visita guiada a la casa, dissabte passat. “Cada vegada s’està construint més d’aquesta manera”, assegurava Carrillo, que afirmava “el futur i el present passen per aquí”.  

Valors socials

El valor afegit d’aquest projecte de la cooperativa d’arquitectes i enginyers Celobert, no és només ecològic, sinó també social. L’equip tècnic que l’ha dissenyat i l’està dirigint forma part d’una cooperativa sense afany de lucre que practica els valors de l’economia social i solidària. La cooperativa especialitzada en arquitectura, enginyeria, habitatge i urbanisme  aplica des de fa anys els criteris d’eficiència energètica en tots edificis que construeix i rehabilita i té l’objectiu de promoure habitatges amb una petjada ecològica mínima.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76



Newsletter



Necessites ajuda?