Cerdanyola s’adhereix al Servei Comarcal de Biomassa Forestal

Caldera del Pavelló Municipal Can Xarau-Paco Arpide / F. Ajuntament

Cerdanyola començarà a utilitzar l’estella de proximitat que es produeix al Centre Logístic per alimentar la caldera del Pavelló Municipal Can Xarau-Paco Arpide.

El Servei Comarcal de Biomassa Forestal és un servei públic que té com objectiu contribuir a la prevenció d’incendis forestals a la comarca promovent la gestió sostenible de la superfície forestal i la valorització de la biomassa per a la generació d’energia tèrmica. Compta com a usuaris amb els ajuntaments d’Ullastrell, Vacarisses, Terrassa i Viladecavalls. El Servei també compta amb usuaris privats com una empresa del sector agrari de la comarca amb necessitats d’energia tèrmica.

L’Ajuntament de Cerdanyola del Vallès disposa d’una caldera de biomassa instal·lada al Pavelló esportiu Can Xarau- Paco Arpide, amb una potència 500kW, que funciona mitjançant estella forestal i que requereix d’una aportació d’unes 480 tones anuals d’estella per al seu funcionament.

Gestió forestal i estalvi d’emissió de CO2 a l’atmosfera

Aquest servei s’emmarca en l’estratègia comarcal de transició energètica i millora de la qualitat de l’aire. De fet, el Centre Logístic de Biomassa ja ha subministrat, des de 2018, prop de 6.800 tones d’estella provinent de fusta de boscos de la comarca als seus diferents usuaris. Això equival al subministrament aproximadament 20 Giga Watts d’energia tèrmica a equipaments de la comarca, en substitució de combustible fòssil i estalviant l’emissió de més de 4.000 tones de CO2 a l’atmosfera.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?