Cerdanyola s’incorpora a una ruta de senderisme cultural

1c02df27d352caf7b0780fd631512bf4

L’entitat sense afany de lucre El Pas i l’Ajuntament signen un conveni per incloure Cerdanyola  en el projecte El Camí, una ruta de senderisme cultural iniciada a l’any 2003 que pretén recórrer tots els territoris de parla catalana 

Caminar és tan antic com l’espècie humana, però el fet de caminar per plaer, el senderisme, fa pocs anys que està en auge i des d’ara a Cerdanyola hi ha una altra opció. L’entitat sense afany de lucre El Pas i l’Ajuntament han signat un conveni per incloure el municipi en el projecte El Camí, una ruta de senderisme cultural iniciada a l’any 2003 que pretén recórrer tots els territoris de parla catalana.

El Camí és una ruta de senderisme cultural que, amb un traçat continu i senyalitzat, enllaça camins i rutes existents de totes les comarques i illes de parla catalana, permetent-te conèixer vivencialment la cultura, la història, el paisatge i les gents de cada terra. El Camí es va iniciar l’any 2003 i consta d’uns 4.750 Km (camí troncal o principal, senyalitzat amb la marca vermella), més els brancals que aprofundeixen en la resta de municipis de cada comarca (marca groga) i que es van creant progressivament.
“El Camí és més que un GR perquè serveix per vertebrar el territori de parla catalana i fomentar la coneixença entre la gent de diverses comarques allunyades entre sí”, explicava el president de Serveis de Participació i Sostenibilitat-Amics del Camí, Lluís Planas, que anunciava que tot el traçat del Camí està georeferenciat i es pot descarregar a Wikiloc. El Camí passa per Cerdanyola en un recorregut que connecta la UAB, Serragalliners, passeig Cordelles, carrer de Sant Martí, Sant Ramon i Ca n’Oliver, avançava la regidora de Promoció Econòmica, Helena Solà. Per a ella, la proposta uneix “cultura i natura” i és una “bona manera de donar conèixer Cerdanyola arreu del territori”.

PROMOCIÓ D’ESTABLIMENTS
La ruta de senderisme acreditarà i promocionarà establiments mitjançant la marca cultural xeC (Xarxa d’Establiments d’el Camí) i en aquest sentit Planas assegurava que és “una finestra més de promoció turística del municipi dins una marca nacional”. – NF

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?