Cerdanyola rep un fons Next Generation per a la transformació digital de l’Ajuntament

ajuntament nou

El projecte ‘Transformació Digital a l’Ajuntament de Cerdanyola’ ha rebut 216.000 euros del Fons Next Generation de la Unió Europea en el marc del Pla de Recuperación, Transformación y Resilencia. La implementació del projecte estarà enllestida a final del 2023. “Cerdanyola porta molts anys treballant en aquest sentit i sent capdavantera en moltes iniciatives. Aquest projecte encara ens posarà més en aquesta lliga d’administracions preparades per al futur”, destacava l’alcalde Carlos Cordón.

El projecte permetrà entre d’altres, renovar tecnològicament del gestor d’expedients electrònics, millorar part de la infraestructura i electrònica de xarxa a les diferents seus de l’Ajuntament, dotar de noves estacions de treball informàtiques i implementar un pla de ciberseguretat. “Amb aquest projecte es crearà un model més eficaç i  eficient de relació amb la ciutadania i també amb les empreses. Aquestes eines ens permetran avançar en la línia del bon govern i la transparència”, remarcava la regidora de Tecnologies i Sistemes d’Informació, Marian Navarro. Així, apuntava, es donarà un salt en la automatització de procesos i s’ampliarà la relació multicanal amb la ciutadania i les empreses: “La tecnologia ha de ser una palanca de canvi per aconseguir una veritable transformació de l’Ajuntament, dotant-lo dels mecanismos necessaris per satisfer les necessitats ciutadanes”.

El coordinador general de l’Ajuntament, Santi Costa, explicava que el projecte ja estava planificat, però que el Next Generation permetrà “escurçar terminis” en la seva implementació. El gran objectiu és millorar la relació amb la ciutadania, apuntava el coordinador, i això es plasma en la simplificació dels processos reduint els terminis de la tramitació, en la transparència cap a la ciutadania i internament entre departaments, en la transversalitat entre departaments i en la qualitat del servei. El projecte ‘Transformació digital de l’Anjutament’ ja s’ha iniciat amb actuacions com la millora de la infraestructura tècnica de les estacions de treball i de la pròpia xarxa, l’obertura de diferents seus de l’Oficina d’Atenció Ciutadana (OAC) i la posada en funcionament del canal de videoatenció que s’ha afegit al presencial i telemàtic.

Es renovarà integralment la Seu Electrònica

El projecte permetrà la millora de la infraestrura tècnica, un projecte integral de ciberseguretat, el canvi a una arquitectura més centralitzada i interoperable i una plataforma més moderna i amb nivells màxims de seguretat, indicava el cap de Tecnologies i Sistemes d’Informació, Miquel Morales. A més, es  renovarà integralment la Seu Electrònica amb “un sistema més senzill i eficaç” que l’actual.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?