Cerdanyola rebrà aigua regenerada de la depuradora de Sabadell

WhatsApp Image 2023-02-17 at 09.19.13

La depuradora de Sant Pau de Riu-Sec abastirà d’aigua regenerada Cerdanyola, el campus de la UAB i Sant Cugat. Aquest és el pla de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) i l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) per distribuir el volum d’aigua sobrant que regenera l’estació de Sabadell.

Actualment, la depuradora neteja més aigua de la que es necessita per mantenir el cabal ecològic del riu, de manera que la intenció és reaprofitar el sobrant per donar servei a diferents municipis. Es calcula que cada any es podria aportar 1 hectòmetre cúbic d’aigua potable, el qual representa el 10% del consum anual de Sant Cugat, Cerdanyola i la UAB. Es destinaria principalment a usos municipals, recreatius i industrials. S’estima que el cost de l’obra seria de 5,1 MEUR.

Per tirar endavant l’obra, l’Àrea Metropolitana ha encarregat un projecte constructiu per conèixer el detall dels consums potencials i la tipologia d’aquests consums pel que fa a, entre altres, a requeriments qualitatius o de distribució temporal. L’objectiu és que el document concreti la dimensió de la infraestructura que fa falta per fer l’aprofitament de l’aigua de la depuradora cap als municipis. La previsió és que la redacció del projecte constructiu finalitzarà el març de 2024 i té un pressupost de 261.360 €, mentre que el pressupost de les obres serà de 5 milions.

Aigua regenerada, garantia de recurs

El Pla estratègic del cicle integral de l’aigua (PECIA) del territori metropolità preveu que l’any 2050 hi haurà un dèficit hídric d’aigua potable a la metròpolis si no es reutilitza aigua, per això estableix diverses línies de treball basades en l’aigua regenerada.

Des del 2018, l’ús d’aigua regenerada a la metròpolis s’ha multiplicat per 15. Els 56 hm3 actuals representen un 20 % dels recursos destinats al consum d’aigua potable, que equival a un 25 % de les necessitats anuals d’aigua potable de la ciutat de Barcelona. Es preveu que el 2030 aquesta producció sigui de 88 hm3 i el 2050 sigui superior als 130 hm3, de manera que podrà cobrir el dèficit estimat actualment.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?