Cerdanyola presenta els Camins Escolars a la XV Trobada de la Xarxa Estatal de Ciutats Educadores

Trobada Red Estatal de Ciudades Educadoras RECE a Vitòria / F. Ajuntament de Cerdanyola

Cerdanyola ha protagonitzat una de les vint experiències que s’han presentat a la XV Trobada de la Xarxa Estatal de Ciutats Educadores amb la presentació del projecte dels Camins Escolars. Aquest es va posar en marxa a la ciutat l’any 2016 i des de llavors ha promogut itineraris segurs, acollidors i educatius d’anada de casa a l’escola i de tornada de l’escola a casa per a l’alumnat de 4t, 5è i 6è i sense la necessitat de l’acompanyament d’una persona adulta. L’alcalde, Carlos Cordón, encarregat de presentar el projecte, ha destacat que “els camins escolars han generat oportunitats educatives, facilitant la mobilitat autònoma, millorant la relació amb l’entorn, desenvolupant hàbits saludables i transformant zones de la ciutat en benefici dels drets de la infància i el bé comú”.

Els Camins Escolars van néixer per donar resposta a una reivindicació de la comunitat educativa d’alguns centres educatius de la ciutat i també, del resultat del I Fòrum del Projecte Educatiu de Ciutat al 2015. Actualment són cinc centres d’educació infantil i primària els que participen al projecte, coordinat pel servei d’Educació. Carlos Cordón ha explicat que “els camins escolars ens permeten posar en valor el protagonisme de la infància avançant en la direcció de repensar la ciutat des de la seva perspectiva”.

Els camins escolars estan senyalitzats a les voreres amb anagrames dissenyats pel Consell Municipal d’Infants i Adolescents de Cerdanyola (CIAC) i fàcils d’identificar amb colors diferents per a cada escola. A més, s’ha dotat a les escoles participants d’aparcaments de bicicletes i patines i s’han dut a terme intervencions a les via pública eliminant barreres físiques, habilitant places d’estacionament ‘petó i adeu’ per realitzar parades puntuals de vehicles a l’hora d’entrada i sortida de l’escola, augmentant els passos de vianants i tallant carrers en l’horari de sortida i entrada, entre d’altres mesures. També s’ha creat un teixit de comerços amics i equipaments municipals que l’alumnat reconeix com a pròxims i als que es poden adreçar en cas de necessitar ajuda.

La XV Trobada de la Xarxa Estatal de Ciutats Educadores s’ha celebrat a Vitòria entre el 16 i 18 de març. Durant aquests tres dies s’han dut a terme ponències sobre l’actual situació de l’educació i els seus principals reptes i sobre el lideratge polític i desenvolupament competencial, entre d’altres. A més, les persones assistents també han pogut visitar els recursos i experiències educatives de la ciutat de Vitòria i han pogut conèixer fins a 20 experiències que s’estan desenvolupant a diferents ciutats d’Espanya.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?