Cerdanyola podria entrar dilluns en una fase 0 avançada

013018afcf84fd53ed1be7bac0415c88

La Generalitat proposarà al Govern espanyol que la ciutat de Barcelona, la regió Metropolitana Nord –zona a la qual pertany Cerdanyola- i la regió Metropolitana Sud entrin dilluns en una fase 0 avançada de desescalada i que les àrees de gestió assistencial del Baix Montseny, del Garraf (que incorpora la comarca del Garraf però també alguns municipis del Baix Penedès) i la de l’Alt Penedès, amb 29 municipis, passin a la fase 1 juntament amb Girona, Lleida i la Catalunya Central.

“Estem preparats per iniciar el desconfinament a la ciutat de Barcelona i el seu entorn metropolità i fer-ho de forma prudent i progressiva” ha afirmat la consellera de Salut, Alba Vergés, que ha detallat que han treballat conjuntament amb l’Ajuntament de Barcelona la proposta de fase 0 avançada per a la capital catalana i la seva àrea metropolitana. En aquest sentit, ha explicat que la ciutat de Barcelona, la regió Metropolitana Nord i la regió Metropolitana Sud, on hi viuen més de 5 milions de persones, ”comparteixen una sèrie de factors demogràfics i socials que obliguen a fer un plantejament específic“ ja que aquesta àrea engloba el 65% de la població catalana en només el 9% de la seva superficie. És per aquest motiu, que ha assenyalat que el Departament de Salut presentarà “el primer pas d’una  estratègia de desconfinament gradual i sincrònica” entre aquests tres territoris. “Ens plantegem un desconfinament progressiu amb la voluntant d’anar avançant però amb la prudència de no haver de fer passos enrera. Volem progressar en la fase 0 del desconfinament amb alguns aspectes que són propis de la fase 1”, ha concretat Vergés.

Quines serien les activitats permeses en aquesta fase 0 avançada?

– Reobertura de comerços sense necessitat de cita prèvia.

– Obertura de centres educatius per a la seva desinfecció, condicionament i el treball administratiu i preparatori dels docents i personal auxiliar.

– Obertura d’Universitats per a la seva desinfecció, condicionament i per gestions administratives i d’investigació. Obertura de laboratoris universitaris.

– Servei de préstec a les biblioteques.

– Obertura dels museus amb la limitació d’un terç de l’aforament, on els ajuntaments poden garantir aquest aforament.

– Culte religiós: obertura amb la limitació d’un terç de l’aforament.

– Flexibilització de les vetlles funeràries amb una ampliació de la presència a les vetlles de fins a 10 persones.

– Reactivació progressiva dels serveis socials, amb atenció prioritària a col·lectius més desfavorits.

– Reobertura gradual d’aquelles instal·lacions cientificotècniques que van quedar tancades a la primera fase de la pandèmia.

– Obertura de centres d’alt rendiment amb mesures d’higiene i protecció reforçades i, si és possible, torns.

– Entrenaments individuals de professionals i federats. Entrenament bàsic de lligues professionals.

Què no es podria fer?

Altres activitats permeses a la fase 1 que encara no es contempla realitzar, amb l’objectiu últim d’extremar la prudència i garantir al màxim la seguretat de la població són l’obertura de les terrasses de bars i restaurants, les trobades de fins a 10 persones a dins de la llar, el funcionament de gimnasos i la mobilitat entre municipis que no sigui estrictament per motius laborals.

La titular de Salut ha informat que en les tres regions, de manera paral·lela a la resta de Catalunya, estem assistint a “una disminució progressiva de la incidència de la pandèmia” i que ara mateix estan en “un risc moderat o baix de rebrot”. Tot i això, ha remarcat que cal ser “especialment prudents” per la seva elevada densitat de població (1.709 habitants / km2 ) i perquè són “unes regions que alberguen les majors desigualtats socials del país”.

 

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?