Cerdanyola passa demà a la fase 3

68617bb4fb2ef5fc3e7f56f19d172a44

El Butlletí Oficial de l’Estat (BOE) publicarà demà l’ordre de pas a fase 3 de Barcelona i Lleida. D’aquesta manera, Catalunya estarà en Fase 3 com una única unitat territorial, el que significa que hi haurà capacitat de moviment per tota la comunitat autònoma.

La decisió es pren després de la reunió bilateral que han mantingut aquesta tarda el ministre de Sanitat, Salvador Illa, i la consellera de Salut, Alba Vergés, i l’estudi de la documentació enviada per la comunitat autònoma. La situació epidemiològica de Barcelona i Lleida permeten el pas de fase dins de el Pla de Transició cap a una nova normalitat.

Amb la incorporació de Barcelona i Lleida, el 78% de la població de tot Espanya (gairebé 37 milions de persones) serà a la fase 3.

Principals novetats de la fase 3

Socials:

 • Les reunions de grups d’amics o familiars poden arribar fins a les 20 persones.
 • Els casaments civils a Cerdanyola es poden realitzar a la Sala de Plens i al Museu d’Art de Cerdanyola. En el primer cas l’aforament és de 12 persones i al museu de 20 persones. 
 • Les vetlles i enterraments poden reunir a una cinquantena de persones si són a l’exterior i 25 a l’interior.
 • Els centres de culte poden obrir amb el 75% del seu aforament
 • El teatre Ateneu, els museus municipals i biblioteca poden obrir amb una ocupació màxima del 50% del seu aforament

Comerç

 • Els comerços poden obrir sense límit de superfície, amb un màxim del 50% de l’aforament. I els centres comercials poden ocupar un màxim del 40% de l’aforament de les zones comunes.
 • Els mercats ambulants poden obrir amb el 50% de les parades i amb un control d’afluència de públic. Els dos mercadals setmanals que es fan a Cerdanyola entraran en funcionament a partir del divendres 19 de juny. S’ampliarà l’espai d’ocupació d’ambdós, el de Les Fontetes ocuparà la plaça del Pla de les Alzines i també el parc del Turonet i el de Serraperera ampliarà l’espai al voltant del mercat amb la plaça de la Constitució.

Hosteleria i restauració:

 • Els bars i restaurants poden obrir els locals amb el 50% de l’aforament, amb taules de com a màxim 20 persones i poden oferir servei a la barra. Les terrasses podran arribar al 75% de l’aforament
 • Les discoteques i bars d’oci nocturn poden obrir amb un terç de l’aforament permès

Esport:

 • Els gimnasos i equipaments esportius poden funcionar sense cita prèvia i s’hi pot fer esport o entrenar en grups de fins a 20 persones. En el cas de les instal·lacions esportives municipals, el PEM Guiera i el CEM Can Xarau obriran el 22 de juny.
 • Es poden fer entrenaments no professionals d’esportistes federats sempre que sigui possible per torns i evitant superar el 50% de la capacitat de la instal·lació i amb l’objectiu de mantenir les distàncies mínimes necessàries.

Segueix sent obligatori l’ús de la mascareta quan no es puguin mantenir els dos metres de distància per a les persones majors de 6 anys. I recomanat per als infants entre 3 i 5 anys.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76



Newsletter



Necessites ajuda?