Cerdanyola no ha presentat cap projecte a les subvencions dels fons Next Generation perquè no té Pla de Mobilitat

carril bici

Les ajudes europees Next Generation per implantar Zones de Baixes Emissions (ZBE) i la transformació digital i sostenible del transport urbà no arribaran a Cerdanyola. Del total de projectes presentats en aquesta convocatòria, 16 municipis de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) rebran 118,14 milions d’euros, així també més de 25 milions s’han adjudicat a set municipis del Vallès Occidental, entre els quals no figura Cerdanyola

“Cerdanyola és l’únic municipi de més de 50.000 habitants de l’àmbit metropolità que no rebrà ni un euro d’aquesta subvenció al no presentar cap projecte”, ha denunciat ERC en un comunicat. “L’adhesió a les subvencions dels fons europeus Next Generation exigeix disposar del Pla de Mobilitat Urbana (PMU). Tot i que a l’any 2015 el plenari  va fer l’aprovació inicial del PMUS 2014-2020, aquest no es va aprovar mai definitivament per part de l’anterior govern municipal. ERC va ostentar la regidoria de Mobilitat, però no va portar l’aprovació definitiva. Després Guanyem tampoc ho va fer”, recorden des del consistori, que explica que la vigència del PMUS, de 6 anys de durada, finalitza enguany i l’actual govern municipal “ha encarregat mitjançant un contracte menor  la contractació del servei per l’assistència tècnica per al seguiment del PMUS de Cerdanyola del Vallès 2014-2020, la definició dels plecs de prescripcions tècniques per a la renovació del Pla i l’assessorament al servei de mobilitat”.

El grup municipal d’ERC Cerdanyola denuncia “l’absoluta inactivitat del govern en proposar i executar polítiques que solucionin les mancances existents en l’àmbit de la mobilitat sostenible” i demana que se’ls hi ofereixin les explicacions oportunes a la Comissió Informativa d’Alcaldia “del perquè d’aquesta nova oportunitat perduda”. En aquesta línea, ERC torna a oferir-se per treballar en les múltiples propostes que hem fet al govern: “Esperem i confiem sincerament que el PSC de Cerdanyola no torni a rebutjar la nostra col·laboració i enceti amb urgència les converses per poder tirar endavant les polítiques que Cerdanyola necessita i la ciutadania requereix”. I en tot cas, apunten, “si no accepta les nostres propostes, avanci en la resolució dels assumptes pendents i no paralitzi les necessàries actuacions imprescindibles per als nous reptes climàtics”.

Per a ERC, els reptes de la nostra ciutat en l’àmbit de la mobilitat passen per redactar un nou Pla de Mobilitat Urbana, preparar la ciutat i informar a la ciutadania de la implementació d’una Zona de Baixes Emissions, renovar la concessió del transport públic del bus urbà, amb nous itineraris, major freqüència i instaurar el bus a demanda; transformar la via pública i els hàbits ciutadans de mobilitat per donar espai a vianants, bicicletes i noves formes de mobilitat sostenible, millorar la mala connectivitat a peu i en bicicleta amb la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), solucionar la falta d’una línia de transport públic que connecti les diferents estacions de ferrocarril de RENFE i FGC, amb la UAB i altres pols que generen gran mobilitat; i resoldre els problemes de mobilitat que suposarà el creixement urbanístic del Centre Direccional.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?