Cerdanyola Més Que lletres: un mes d’activitats de promoció de la lectura

talestruck1

La literatura, en les seves diverses formes i suports, serà una de les protagonistes destacades de la vida cultural de la ciutat del 18 de març, entorn del Dia Mundial de la Poesia, al 23 d’abril, dia de Sant Jordi. L’Ajuntament proposa a la ciutadania el programa Més Que lletres, integrat per una vintena d’activitats diverses al voltant de la literatura adreçades a tots els públics i que compta amb la col·laboració del ‘Cerdanyola al dia’.

D’entrada, el nom del programa és un acrònim on es juga amb les paraules més i mes, adverbi i unitat de temps, i lletres, que es presenta com a unitats mínimes de l’escriptura però també destaca el tres, pel que fa a les activitats remarcables de la proposta. Són els actes de la Commemoració del Dia Mundial de la Poesia; La Marató de Lectura de Sant Jordi, que aquest any celebra el vintè aniversari, i la 2a Trobada de Tales Trucks. D’aquestes activitats només seran presencials la trobada de Tales Trucks, una part de la XX Marató de Lectura i l’acció d’homenatge a Joan Margarit, amb el folrat amb els seus poemes d’elements arquitectònics dels carrers de Sant Martí i de Sant Ramon.

En funció de l’evolució de la normativa sanitària es decidirà si es fan les tradicionals paradetes de roses i llibres a l’indret on es muntarien. Diverses floristeries i llibreries proposaran a la ciutadania que ho vulgui, fer arribar la rosa i el llibre allà on pertoqui.

Dia Mundial de la poesia

El programa proposa una activitat d’homenatge al poeta Joan Margarit, recentment traspassat. Es titula Asseu-te amb la poesia i folrarà amb els seus poemes els bancs de granit  del carrer de Sant Martí i Sant Ramon. Qui passegi per aquesta zona de la ciutat es ‘trobarà’ amb la poesia de Margarit. Conjuminarà l’arquitectura i la poesia, en una activitat que proposa que la ciutadania dialogui amb la poesia i vegi la ciutat a través d’una mirada diferent. Aquesta activitat es farà del 19 de març al 26 d’abril.

L’escriptora i actriu Juana Dolores Romero Casanova protagonitzarà el Cafè amb lletres mensual, que es durà a terme el 18 de març a les 19 h a través del perfil municipal d’Instagram de l’Ajuntament de Cerdanyola. https://www.instagram.com/ajuntament_cerdanyola/. A Internet l’escriptora i actriu conversarà amb Esteve Plantada sobre el seu poemari Bijuteria, guardonat amb el 56è Premi Amadeu Oller 2020, instituït per la Parròquia de Sant Medir a la memòria de mossèn Amadeu Oller.

2a Trobada de Tales Trucks

Les caravanes dels contes arribaran a la nostra ciutat el 17 d’abril, d’11 a 20h, a la pista d’hoquei (darrere de la Biblioteca Central). L’activitat familiar permetrà que caravanes i altres artefactes amb rodes visitin Cerdanyola per oferir activitats de narració de contes, màgia, circ, música, cançons … Per assistir-hi caldrà reservar entrades al web de l’Ajuntament. Aquesta activitat, com totes les presencials, es faran complint les mesures COVID19.

La XX Marató de Lectura

El 23 d’abril, dia de Sant Jordi, es proposarà a la ciutadania que participi en la XX Marató de Lectura que comptarà amb activitats virtuals, a través del canal de Youtube de l’Ajuntament, i d’altres que es faran de forma presencial, per part d’escoles, entitas i altres col·lectius de la ciutat. Unes activitats que es faran seguint estrictament la normativa sanitària.

La XX Marató de Lectura es durà a terme de les 8h a les 20h. L’edició d’enguany, a banda de la dualitat de la presencialitat i vitualitat de les persones participants, farà un homenatge a moltes de les autores i els autors que han protagonitzat edicions anteriors de l’esdeveniment.

Altres activitats

Aquest any es posa en marxa el I Concurs fotogràfic Instagram Sant Jordi 2021 Llibres, lectura, … vida. L’organització, a càrrec de l’AFOCER i l’Ajuntament, vol destacar fotografies de moments i situacions de lectura al municipi. Les bases es podran consultar a www.cerdanyola.cat. L’admissió de les obres es farà del 19 de març al 26 d’abril.

Els comerços de la ciutat presentaran Aparadors literaris, del 10 d’abril al 10 de maig. L’objectiu és que les lletres decorin els seus aparadors. L’activitat l’organitza el Servei Local de Català i l’Ajuntament. El teixit comercial també participarà en la festa portant el llibre i la rosa a qui ho hagi de menester i allà on indiqui. Els mitjans de comunicació locals, el portal Cerdanyola.info i les revistes Cerdanyola al Dia i Tot Cerdanyola, col·laboraran amb la iniciativa Cerdanyola més que lletres.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?