Cerdanyola i Dortmund s’uneixen en harmonia

WhatsApp Image 2023-10-09 at 12.04.56(1)

Els cors d’Europa es van fusionar en una harmonia majestuosa a l’Institut Gorgs. L’Orquestra de l’Escola Municipal de Música Aulos de Cerdanyola i Dortmunder Jugendorchester d’Alemanya van unir forces en dos concerts simfònics inoblidables. Amb 90 músics a l’escenari, aquest esdeveniment va transcendir les fronteres i les diferències culturals per celebrar la música com a llenguatge universal.

La tarda va començar amb l’actuació espectacular de l’Orquestra Aulos. Sota la batuta del seu director, Pedro Pardo, van interpretar peces clàssiques que van transmetre una gran varietat d’emocions. La música floria en l’aire, i els joves músics locals van captivar l’audiència amb la seva habilitat i passió. Moments de subtilesa i moments d’intensitat van omplir la sala mentre l’orquestra Aulos tocava Corelli, Toldrà i Holst.

Després de l’actuació de l’orquestra local, va ser el torn de l’Orquestra Dortmunder Jugendorchester. Els 60 joves músics alemanys van portar una energia vibradora a l’escenari, demostrant un alt nivell de destresa musical. La seva interpretació va ser aclamada per l’audiència, i van oferir una visió refrescant i dinàmica de la música clàssica. Va ser un recordatori del poder de la música per connectar les persones més enllà de les fronteres.

La nit va arribar al seu apogeu amb la tercera part del concert, quan les dues orquestres es van unir per interpretar conjuntament diverses peces. Va ser un moment d’unitat i col·laboració, on els músics d’ambdós països van compartir l’escenari en una demostració palpable de la capacitat de la música per superar les diferències i crear connexions profundes tocant des de Mascagni a la banda sonora d’Star Wars.

Aquests concerts simfònics únics entre l’EMM de Cerdanyola i Dortmunder Jugendorchester d’Alemanya restarà per sempre a la memòria de tots els qui vam tenir l’oportunitat d’assistir, no només per tractar-se d’un concert de dimensions úniques al municipi, sinó perquè va ser una nit màgica on es va es va demostrar que la música és una llengua universal que parla al cor de tothom.

El concert va ser un testimoni viu de la passió i la dedicació dels músics, i una mostra de la força de la música com a mitjà d’expressió artística. Aquestes dues nits, la música va ser l’idioma que va unir Cerdanyola del Vallès i Dortmund en una experiència única i inoblidable. – Paula Sama

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?