Cerdanyola haurà d’indemnitzar Truyols si vol evitar la construcció del crematori

96bf577e2682bc7925dad067c2022909

La solució per al crematori encara no ha arribat, però almenys ja està clar quines opcions existeixen. “S’haurà de triar entre la construcció del crematori o indemnitzar l’empresa”, remarcava el regidor responsable de Serveis Funeraris, Ivan González. L’anunci es feia en un ple que ratificava la personació de l’Ajuntament com a part demandant davant del contenciós que la funerària Truyols ha presentat contra l’Ajuntament per “inactivitat” en no concedir-li la llicència de construcció per al projecte de serveis funeraris. “No hi ha inactivitat, el que hi ha és el compromís de no construir el crematori”, defensava González.

ELS ANTECEDENTS

El projecte de serveis funeraris -tanatori, crematori i reforma del cementiri- va ser adjudicat a Truyols a l’abril del 2014. Al juny del 2015 Truyols va rebre la llicència mediambiental i set dies després hauria d’haver tingut una llicència d’obres que encara està esperant.

QUÈ DIU L’OPOSICIÓ?

“Ens han enganyat a tots, la inacció ens ha portat a aquest contenciós”, assegurava el portaveu del PP, Manuel Buenaño. Una opinió compartida, en part, per ERC: “Tenim sensació d’inacció, els animo a tirar de la resta del plenari, s’han de deixar ajudar”, apuntava el republicà Dani Mallén, que apostava per afrontar que “si no paguem, hi haurà crematori”. Els socialistes qualificaven la situació de greu error: “Afrontem un procés administratiu amb totes les de perdre perquè a l’empresa se li havia d’haver donat una llicència que no s’ha donat. Això ens pot costar molts diners”. En aquesta línia, els socialistes recordaven que el projecte de serveis funeraris va comptar en el seu moment amb el suport de la majòria del plenari -21 regidors de 25- i que en dos anys el govern de Compromís no ha presentat cap alternativa. “Sí que s’han posat solucions sobre la taula, però cap d’aquestes solucions tenia cobertura jurídica”, responia González, que destacava que el contracte adjudicat a Truyols “no és possible desfer-lo sense indemnitzar a l’empresa” i que ara “toca treballar perquè aquesta indemnització sigui el més petita possible”.  En aquesta línia, González explicava que l’estratègia del consistori per a la negociació paral·lela a la via judicial es basarà en el fet que “evitar la construcció del crematori és d’interès públic” per aconseguir així que la indemnització a pagar sigui menor. Més enllà de la construcció no del crematori, Pau Ortolà (C’S) demanava que es busquin fórmules per millorar el cementiri i l’atenció a les famílies usuàries.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?