Cerdanyola estudia analitzar l’ADN de les caques de gossos

dd5c623449414fc88253ba0a5cd4d3e1

El govern municipal està “treballant molt” la possibilitat de fer un registre d’ADN dels gossos de la ciutat per “poder multar a la minoria de propietaris incívics que no recullen les femtes que embruten la ciutat”, segons s’assegura en un comunicat del consistori.

D’altra banda, el govern d’Escolà ha decidit recuperar la moto xucla caques que al 2015 l’executiu liderat per Carme Carmona (PSC) va recuperar de l’antiga contracta de recollida d’escombraries (anys 2001-2002). El vehicle recull la femta i també higienitza el lloc on s’ha trobat. Aquesta acció coincidirà amb el reforçament dels dispositius de control als ‘punts negres’ on es registra la presència de més excrements amb l’objectiu d’eliminar-los de Cerdanyola.

S’implementa un nou dispositiu per atendre els desbordaments de contenidors

Simultàniament a l’actuació per entomar el problema de les caques de gossos, s’ha reforçat i optimitzat el dispositiu de control dels contenidors desbordats. “L’abandonament descontrolat de mobles i altres deixalles fa que les voreres i la rodalia de les bases de contenidors esdevinguin en molts casos abocadors de brossa de tota mena”, s’assegura des del consistori, que remarca que es tracta d’una “situació que embruta la imatge de la ciutat, genera malestar per la majoria de la població i pot ser un focus de problemes de salubritat”.Per solucionar aquest problema els equips d’Espais Públics “han adaptat i optimitzat el seu treball, combinant la tasca dels inspectors al carrer amb la dels equips exprés de recollida de brossa, intentant que les deixalles abandonades a la via pública estiguin el mínim temps possible al carrer”.

Servei gratuït de recollida de mobles

Cerdanyola compta amb un servei de recollida gratuïta de mobles a disposició de la ciutadania. L’únic que cal fer és trucar al telèfon 935 808 888, comunicar-ho i quedar d’acord en el punt on s’han de deixar els mobles perquè l’equip encarregat els reculli. Qui vulgui també pot portar-los a la deixalleria. Altres deixalles, com ara runa d’obres producte de reformes a les llars, restes de poda, grans quantitats de brossa, entre d’altres, s’han de portar directament a la deixalleria.
Deixar els mobles i altra brossa a la via pública sense avisar pot comportar ser denunciat i multat per la Policia Local.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?