Cerdanyola es tenyirà de rosa

356ecf74a889b7f7265d645375aae6ce

La ciutat commemorarà el Dia Internacional de la lluita contra el Càncer de Mama amb diversos actes el 19 i el 21 d’octubre

El municipi se suma novament a la commemoració del Dia Internacional de la lluita contra el Càncer de Mama amb un programa d’activitats organitzat conjuntament per l’Ajuntament, l’Associació Espanyola Contra el Càncer (AECC), la Fundació Rovira, l’Escola de Dansa i Preparació Física Somnis, Batúcamela, els Castellers de Cerdanyola i la Creu Roja. L’objectiu de la commemoració i de la campanya del càncer de mama és “incidir en la importància del diagnòstic precoç de la malaltia i donar suport a les dones que la pateixen actualment i que l’han patida”, assegura la presidenta de la Junta local de l’AECC, Rocío López. L’entitat celebra enguany el seu cinquè aniversari a la ciutat.

LES ACTIVITATS
La conferència ‘Cuidant al cuidador’, organitzada per l’AECC, obrirà el programa d’actes demà dijous (18.30h) al MAC. Aquest dijous (20 hores), Dia Internacional de la lluita contra el Càncer de Mama, es farà la lectura del manifest davant de l’Ajuntament de Cerdanyola, que quedarà il·luminat com a mostra de suport a la lluita contra el càncer de mama.

I dissabte al matí, la plaça de l’Abat Oliba s’omplirà de diferents activitats al voltant de la lluita contra el càncer de mama. De 10 a 14h hi haurà un punt d’informació de l’AECC, es faran tallers -No t’oblidis d’explorar el teu pit, Posa’t guapa i de confecció de Coixins Blancs-, a les 11:30h hi ha prevista una batucada i a continuació diferents actuacions de ball. Finalment, a les 13 hores, es tornarà a llegir el manifest i una actuació castellera posarà el punt i final a la jornada.

NOU PERSONES DE CERDANYOLA VAN REBRE ATENCIÓ PSICOLÒGICA DE L’AEEC L’ANY PASSAT

La secció local de l’Associació Española Contra el Cáncer (AECC) obre el seu local (Francesc Layret, 74) tots els dimecres de 10 a 12 hores. Allà fan tallers de manualitats per a persones afectades i familiars. “L’objectiu dels tallers és crear un punt de trobada entre persones que es troben en una situació similar”, explica López, que apunta que també estant al costat dels malalts i les seves famílies tot oferint atenció psicològica gratuïta i també donant ajuts socials. Per demanar visita per aquests serveis cal trucar al 932 002 099. L’any passat la junta local d’AECC va oferir atenció psicològica a nou persones -cinc eren pacients i quatre familiars d’afectats- de Cerdanyola, que van rebre un total de 62 sessions de suport psicològic. A més, sis persones de la ciutat van ser beneficiàries d’ajuts del servei d’atenció social i també es van fer tallers de prevenció a diferents escoles de Cerdanyola.

NO ES POT PREVENIR, PERÒ SÍ REDUIR ELS RISCOS

El càncer de mama no es pot prevenir, s’afirma des de l’AECC, però estudis recents semblen demostrar que el risc de patir càncer de mama es pot reduir fent exercici físic de forma regular (almenys 4 hores a la setmana), evitant el sobrepès i l’obesitat després de la menopausa i el consum regular d’alcohol.
A més, s’ha pogut demostrar mitjançant estudis epidemiològics, que l’ús de tractaments hormonals substitutius durant la menopausa s’associa a un increment del risc de patir càncer de mama. El descens de nombre de dones que reben aquest tipus de tractaments ha coincidit amb un descens proporcional al nombre de casos nous de càncer de mama.

ES PRODUEIXEN UNS 25.000 CASOS L’ANY

El càncer de mama és el més freqüent dels tumors en dones a Espanya. Es produeixen aproximadament 25.000 casos l’any i una de cada 8 dones desenvoluparà un càncer de mama al llarg de la seva vida. Però malgrat la duresa d’aquestes dades, la supervivència per càncer de mama ha millorat notablement en els últims anys ja que les mamografies periòdiques i l’avanç dels tractaments permeten taxes de curació del 90%. El diagnòstic precoç és la millor eina per lluitar contra aquesta malaltia, segons López: “A través dels programes de cribratge amb mamografies, es poden diagnosticar els tumors de mama en estadis inicials en els quals hi ha moltes possibilitats de curació”. Des de l’AEEC creuen que també és important recaptar fons per investigació, explica López, així com donar a conèixer els programes i serveis que ofereix l’associació de manera gratuïta. – Redacció

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?