Cerdanyola es convertirà de nou en la capital de la dansa popular

esbart

Quan queda just un any perquè la Mostra Internacional de Dansa Popular arribi a les quatre dècades d’història, la cita demostrarà que malgrat el parèntesi de la pandèmia continua més viva que mai. Així, la 39a edició recupera la total normalitat i omplirà Cerdanyola de balls, ritmes i colors de l’1 al 6 de juliol.

Les formacions internacionals Grupo Cultural Netos de Bandim, de Guinea-Bissau, la Compañía Artística Danza, de Colòmbia, la Banda de Música de Bolívia, i les nacionals Ball de Gitanes de Martorelles, Casa d’Andalusia de Cerdanyola del Vallès i l’Esbart Dansaire Sant Marçal, organitzador de l’esdeveniment; seran els protagonistes d’una edició que  recupera totes les activitats tradicionals -la programació recupera la ‘Mostra als barris’, amb actuacions a la plaça Goya de Les Fontetes i a la plaça de la Constitució de Banús, així com el concert de música popular a la plaça Jaume Grau i Altayó. La resta d’actuacions es faran a la plaça de l’Abat Oliba i al Parc del Turonet-, però en modifica l’ordre per qüestions d’organització supramunicipal dels tours dels grups internacional, explicaven la presidenta de l’Esbart Dansaire Sant Marçal, Laura Bros, i el director musical de l’entitat, Andreu Sala.

Com seran els grups?

El Grupo Cultural Netos de Bandim (Guinea Bissau) es defineix pel ritme i la Compañía Artística Danza de Colòmbia portarà a Cerdanyola colorit i alegria, segons explicava Sala, que destacava que la Colla del Ball de Gitanes de Martorelles és del “millor” de la comarca. Per la seva banda, l’Esbart presentarà un repertori de danses populars de diversos indrets de Catalunya i dues peces de Castelló de la Plana. A més, la formació local presentarà el Ball de Bastons, una proposta que volen convertir en tradició de la ciutat i que va ser composta pel cerdanyolenc Jordi Morral.

En l’apartat musical, l’organització encara té pendent de confirmar l’actuació de la Compañía Artística Danza de Colòmbia en la vetllada del 3 de juliol.  Els músics de l’Esbart interpretaran una composició mix de diverses melodies que han hagut de tocar sense particel·les; el setè esbart, una peça de David Menéndez que marida música popular amb BSO de pel·lícules; la suite de les dones, un mix de les peces més ballades per dones del repertori de l’entitat; una composició d’Álvaro Lafuente, inspirada en creacions populars i la polca de l’ós, una peça original del pianista del grup.

Una gran feinada voluntària

L’Esbart Dansaire Sant Marçal porta quasi 40 anys organitzat una mostra que a portat a Cerdanyola danses de tots els continents. “L’organització suposa una feinada brutal que és fruit d’un treball totalment voluntari”, recordaven Sala i Bros. “L’única satisfacció que tenim és que vingui el públic”, reconeixen. Per la seva banda, el regidor de Cultura, Oscar Pons, agraïa l’esforç de l’entitat per organitzar un dels festivals “top” per a la ciutat.

Horaris

1 de juliol/ 19.30 h / Presentació

Hi actuaran: Grupo Cultural Netos de Bandim, de Guinea Bissau, Compañía Artística Danza, de Colòmbia i Esbart Dansaire Sant Marçal, de Cerdanyola del Vallès Lloc: Plaça de l’Abat Oliba

2 de juliol /22 h /Acte Central

Hi actuaran: Grupo Cultural Netos de Bandim, de Guinea Bissau, Compañía Artística Danza, de Colòmbia, Colla del Ball de Gitanes, de Martorelles, i Esbart Dansaire Sant Marçal, de Cerdanyola del Vallès. Lloc: Parc del Turonet

3 de juliol /20 h / Concert de Música

Hi actuaran: Grupo Cultural Netos de Bandim, de Guinea Bissau, Compañía Artística Danza, de Colòmbia, Banda de Música de Bolívia i Esbart Dansaire Sant Marçal, de Cerdanyola del Vallès.

Lloc: Plaça de Jaume Grau (Pati de l’escola de música)

4 de juliol / 20 h /Els grups pels barris

A Fontetes (Plaça de Goya), Grupo Cultural Netos de Bandim de Guinea Bissau. A Banús-Bonasort (Plaça de la Constitució), Compañía Artística Danza de Colòmbia.

5 de juliol / 20 h / Avui balla el poble

Amb tots els grups participants

Lloc: Plaça de l’Abat Oliba

6 de juliol / 20 h/ Cloenda

Hi actuaran: Grupo Cultural Netos de Bandim, de Guinea Bissau, Compañía Artística Danza, de Colòmbia, Casa d’Andalusia i Esbart Dansaire Sant Marçal, de Cerdanyola del Vallès.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?