Cerdanyola entra en el nivell 2 del Pla Alfa per risc d’incendi

WhatsApp Image 2023-07-19 at 10.11.09(1)

Cerdanyola ha passat del nivell 1 al 2 en el Pla Alfa dels Agents Rurals i s’ha activat en prealerta el Pla d’actuació municipal d’emergències per a incendis forestals. La pujada de les temperatures ha anat acompanyada de l’increment del risc d’incendis a tot Catalunya i també a Cerdanyola a on s’ha actualitzat a nivell 2 el Pla Alfa . Aquest és l’operatiu que té establert el Cos d’Agents Rurals per definir les actuacions dels efectius de vigilància i prevenció d’incendis forestals desplegats sobre el territori, davant les situacions de perill d’incendi que es produeixin.

A més, el centre de coordinació operativa de Catalunya ha activat en fase d’alerta el Pla d’emergències per a incendis forestals a Catalunya (INFOCAT) per perill alt o molt alt a totes les comarques de Catalunya excepte la Val d’Aran, l’Alta Ribagorça i el Pla d’Urgell.

L’activació del nivell 2 del Pla Alfa a Cerdanyola ha comportat la posada en prealerta del Pla d’actuació municipal d’emergències per a incendis forestals. Aquest contempla extremar les precaucions en el cas de dur a terme activitats al Parc de Collserola o qualsevol altra zona de bosc del municipi.

Prohibició de fer foc al bosc

Des del 15 de març i fins al 15 d’octubre no es pot fer foc als terrenys forestals sense autorització. La norma regula que en els terrenys forestals, estiguin o no poblats d’espècies arbòries, i en la franja de 500 metres que els envolta no es pot encendre foc sigui quina en sigui la finalitat.

També queda prohibit llençar objectes encesos; abocar escombraries i restes vegetals i industrials de qualsevol mena que puguin ser la causa de l’inici d’un foc; llançar coets, focs d’artifici o d’altres artefactes que continguin foc, i utilitzar bufadors o similars en obres realitzades en vies de comunicació que travessin terrenys forestals.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?