Cerdanyola entra demà en la fase de represa

081844b8a29c886d25746ccb5304f59d

El pas de Cerdanyola per la fase 3 durarà poques hores. El president de la Generalitat, Quim Torra, ha signat aquest matí el decret que estipula “la fi de la fase 3 del desconfinament dissenyat pel govern espanyol” i l’entrada a “l’etapa de represa que ja regularem completament des del Govern de Catalunya a través del Procicat i sempre obeint els criteris dels experts i amb una única prioritat: la salut i la vida dels ciutadans”. Amb aquest decret, que entra en vigor aquesta mitjanit, “decauen els efectes de l’estat d’alarma, s’aixequen les restriccions de mobilitat a tot el territori de Catalunya i, ara sí, recuperem totes les competències”, ha remarcat el president. El cap de l’Executiu ha anunciat públicament aquesta fase després de la publicació avui al BOE de l’accés de les regions sanitàries de Barcelona i Lleida a la fase 3, amb la qual cosa es recuperen les competències per gestionar l’emergència i queden sense efecte les mesures derivades de la declaració de l’estat d’alarma per part de l’estat.

Demà obren els parcs infantils a Cerdanyola

A partir de demà divendres es podrà fer ús dels  parcs infantils de Cerdanyola. Es duran a terme desinfeccions extraordinàries, anuncia l’Ajuntament, que destaca que és imprescindible seguir de manera estricta l’ús de mascareta, evitar aglomeracions i higiene de mans.

Nova etpa regulada per una resolució aprovada pel Procicat

Aquesta fase de represa, ha explicat el president, “es regularà sempre amb els criteris de claredat i rigor”, per mitjà d’una resolució que ha aprovat avui el Procicat i que han signat els consellers de Salut i Interior. Amb aquesta resolució, ha dit, “passem a establir la normativa que regirà aquesta nova etapa”. Quim Torra ha insistit en la voluntat del Govern de “guanyar en claredat” en les mesures, amb “criteris molt més fàcils d’entendre” de cara a la ciutadania. La resolució del Procicat, que servirà de marc normatiu, “s’ha fet i es continuarà fent a partir del diàleg amb els sectors afectats i amb la flexibilitat i capacitat d’adaptació a noves circumstàncies pertinents”. En aquest sentit, el president ha assegurat que “no em tremolarà la mà per prendre les decisions que calgui per vetllar per la salut de la població”. La consellera de Salut, Alba Vergés, ha remarcat que amb la recuperació de les competències i l’evolució favorable de l’epidèmia a Catalunya, “aquesta represa serà molt més senzilla i entenedora sense tantes regulacions ni prohibicions”. També ha fet una crida a “continuar amb un comportament social en la lluita contra l’epidèmia” i ha reiterat que “és imprescindible, ara més que mai, mantenir les normes bàsiques que sempre repetim”, com la higiene de mans freqüent, la distància de seguretat d’1,5 metres o l’ús de mascareta.

Període d’adaptació fins al 25 de juny

Tot i que l’etapa de represa comença a partir d’aquesta mitjanit, el cap del Govern ha assenyalat que, pel que fa als aforaments dels locals, hi haurà un període d’adaptació  fins al 25 de juny. “L’aforament dels espais tancats serà del 50%, mentre que als espais oberts serà del 75%”, ha explicat. I, a partir del 25 de juny, “caldrà garantir l’equivalent de la distància física interpersonal de seguretat en superfície de 2,5 m2 per persona, excepte que sigui d’aplicació un valor més restrictiu per raó del tipus d’activitat”, ha dit.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?