Cerdanyola en Comú es constitueix oficialment

grup motor roda de premsa

Un projecte amb una mirada cap al futur. Així definien Cerdanyola el Comú els membres del seu grup motor durant la presentació oficial als mitjans de comunicació. A les eleccions municipals del 2019 la coalició En Comú Podem Cerdanyola va obtenir una representació de tres regidors –dues de Podem i un d’ICV-EUA. Amb la vocació de reconèixer d’on venen -dels grups polítics Esquerra Unida (actual EUCAT) i Iniciativa per Catalunya Verds- i d’incorporar més persones de les que van formar part d’aquest impuls neix formalment Cerdanyola en Comú. Ara la constitució s’haurà de ratificar en una assemblea de la qual derivaran una executiva local i diferents grups de treball.

“És un  espai que fa temps que va caminant de la mà de tot l’espai nacional de Catalunya en Comú, però faltava la constitució oficial. És un espai polític que representa els valors de l’esquerra de trajectòries diverses i que mira cap a un futur més verd, sostenible, feminista i amb la gent al centre. Volem estar a cada municipi de Catalunya”, assegurava la responsable d’organització de Catalunya En Comú, Agnès Petit.

Volen una Cerdanyola sostenible, solidària, feminista, diversa, fraternal, igualitària, progressista, municipalista i a on es facin polítiques valentes

“Tots sabem que Cerdanyola és una ciutat d’esquerres i per això el més assenyat és un projecte que uneixi una confluencia de partits d’esquerres i que tingui en compte el teixit associatiu i els moviments socials de la nostra ciutat. Venim d’un passat recent en el qual els barris obrers, les empreses emblemàtiques i els petits comerciants han jugat un paper clau en l’esdevenir de la nostra ciutat. Entendre això és fonamental per projectar  la Cerdanyola que volem”, explicava el regidor d’En Comú Podem a l’Ajuntament de Cerdanyola i membre de l’executiva del Vallès Occidental de Catalunya en Comú, Isaac Martínez. “Cerdanyola és una ciutat amb un potencial enorme, però calen polítiques valentes per acompanyar-la cap a un desenvolupament amable i just amb els seus habitants. La nostra prioritat és treballar per les necessitats reals de la gent i reduir les desigualtats”, destacava. Des de la nova formació volen una Cerdanyola sostenible, solidària, feminista, diversa, fraternal, igualitària, progressista, municipalista i a on es facin polítiques valentes. “La nostra vocació és sumar i integrar, perquè la suma de les diferents parts ha de donar com a resultat una confluència forta per afrontar els reptes de futur de la nostra ciutat”, afegia Martínez. Posant l’èmfasi en els temes socials, mediambientals i de garantia dels drets democràtics bàsics crearan uns grups de treball per tenir i desenvolupar eines suficients que derivin en accions concretes i que puguin incidir en projectes que facin una Cerdanyola millor. “És una confluència paritària de debò, que combina l’experiència i la joventut i que representa la realitat de Cerdanyola”, defensava Martínez. Com a regidor, assegurava que a l’Ajuntament ja estan treballant pel bé comú i per les transformacions valentes que s’han d’afrontar. “El nostre pla de treball ha de reforçar encara més aquesta tasca realitzada fins ara. La feina que sorgeixi dels grups de treball enfortirà i ajudarà el regidor i el grup municipal per seguir impulsant polítiques valentes per posar Cerdanyola al servei de les persones”, anunciava.

Quin és l’ideari?

“No va ser difícil elaborar el nostre ideari perquè partíem d’una bona base que ja havíem treballat a la base nacional de Catalunya en Comú”, exposava Ángeles Camacho, membre del grup motor de Cerdanyola en Comú. “Som veïns i veïnes de Cerdanyola amb il·lusió i compromís per la nostra ciutat. Som com tu, som gent comuna, som els treballadors i treballadores que veuen com es perden drets conquerits amb tant de sacrifici. Som professionals de diferents oficis, venim del sindicalisme i de la defensa dels serveis públics, del feminisme i dels moviments ecologistes. Som els que defensem una economia justa i sostenible”, apuntava Camacho, que reconeixia que són “hereus d’un capital humà i polític” i que els seus senyals d’identitat són el vermell, el verd i el violeta.

A Cerdanyola en Comú reclamen el municipalisme de base ciutadana i volen un nou model d’habitatge que n’exclogui l’oportunisme i l’especulació, que es recolzi en l’habitatge protegit i en una nova concepció del lloguer social adequat i assumible per les famílies. La formació aposta per unes polítiques públiques d’envelliment actiu -articulades a partir de tres eixos: promoció de l’autonomia, seguretat i participació- i creuen que tant l’educació com la sanitat són drets fonamentals que tota la ciutadania hem de poder gaudir. Des de la formació aposten perquè la diversitat funcional es fonamenti en un model inclusiu dels diferents sistemes i defensen nou model econòmic i ecològic basat en l’economia circular i el bé comú.

A Cerdanyola en Comú volen defugir de les velles lògiques de partit i construir nous espais que, respectant la identitat de cadascú, vagin més enllà de la suma aritmètica de les parts que els integren. Així, tot i que a les seves files hi ha membres d’ ICV i EUiA, la formació remarca que el nou partit és divers. “Comptem amb membres que mai han fet política. És una altra forma d’entendre les organitzacions polítiques”, explicava Camacho. La formació fa una crida a tothom que comparteixi els seus valors republicans a sumar-se a aquesta transformació. La informació del nou partit s’ha centralitzat a la web www.cerdanyolaencomu.cat.

Qui forma el grup motor?

  • Ángeles Camacho: Consellera de Catalunya en Comú, feminista, sindicalista, activista de movimientos sociales.
  • Isaac Martínez: Tècnic en realització d’audiovisuals. Actualment és regidor a l’ajuntament de Cerdanyola del Vallès i membre de l’executiva del Vallès occidental de Catalunya en Comú.
  • Antoni Garrido: mestre i antropòleg de formació. Tècnic en drets civils i planificació estratègica a l’ajuntament de Cerdanyola, on també forma part de la secció sindical de CCOO.
  •  Joana Barquín: Forma part de la plataforma en defensa dels serveis públics. Forma part de feministes per Catalunya i del moviment democràtic de dones.
  • Marc Albert Guillamón Gómez: mestre i exregidor d’ICV de l’Ajuntament de Cerdanyola.
  • Náyade López: Geògrafa de formació i de vocació i administrativa de professió.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?