Cerdanyola Empresarial demana als candidats que pensin en la ciutat i posin Cerdanyola al mapa
Candidats Cerdanyola

83a2ea62e0f4cfa71f77de7659289685

Els alcaldables amb representació al plenari aquest mandat exposen al Parc Tecnològic els seus programes econòmics, convidats per l’associació

l Amb una entrada poc ortodoxa, el president de Cerdanyola Empresarial, Jaume Maranges, va instar als candidats a l’alcaldia — els set que concorren a les municipals amb forces que han estat representades a l’actual plenari— a pensar més en la ciutat que en el partit. Cerdanyola té tots els ingredients per passar al davant i tenir d’una vegada per totes un lloc al mapa. “Posin Cerdanyola al mapa, potenciant la promoció econòmica”, va dir-los. Per fer-ho, compten amb la disposició de l’empresariat per anar de la mà perquè, és, va subratllar, l’empresa qui genera recursos i riquesa.
Més que un debat va ser una exposició del programa polític econòmic a partir de cinc preguntes sobre la fuga d’empreses, com aprofitar el potencial polític i tecnològic, les polítiques de promoció econòmica, comercial i turística i la relació de l’administració amb el teixit empresarials i els agents de coneixement i econòmics de Cerdanyola. Tot i els esforços del moderador, els xstttt s’ha acabat el temps van acabar per convertir-se en protagonistes involuntaris de la jornada. Després del debat, més d’un assistent, i vista la coincidència en la diagnosi i part dels compromisos és preguntava el perquè de la dificultat d’arribar a consensos.
Debutaven com a candidats per ordre de paraula, Joan Sánchez, cap de llista de Junts per Catalunya, Sònia Rodríguez de Ciutadans, i Carles Cordón, del PSC. Repetien experiència, Carles Escolà, que opta a revalidar l’alcaldia amb Guanyem Cerdanyola, Helena Solà, cap de llista d’ERC i Manel Buenaño, del PP. Maria Reina, candidata número dos per En Comú Podem Cerdanyola, substituïa a la cap de llista Cecilia Collado, fidels a l’alternança que la formació ha escollit tenir en aquests tipus de debats. Hi va haver espai per la improvisació els primers moments del debat, quan Cerdanyola Empresarial va reptar-los a presentar-se en un minut, com fan els emprenedors a la recerca d’inversos per la seva idea.
Cordón (PSC) va detallar una bateria de propostes en cada àmbit: crear marca de ciutat i impulsar els eixos comercials, són algunes de les receptes. Escolà (Guanyem) va advocar per crear les condicions per atreure empreses que generin feina. A l’inversa que la resta, va negar la fuga d’empreses. Solà (ERC), va llançar la idea d’un bus que uneixi les estacions de tren. Rodríguez (C’s) es va comprometre a aplicar el decàleg de Cerdanyola Empresarial. Buenaño, que va defensar el seu model gerencial de l’Ajuntament, va prometre eixos per a vianants en horaris restringits; Sánchez (Junts per Catalunya), va apostar per recuperar la façana comercial del passeig del Pont i Maria Reina, una taxa zero per a llicències d’obertura de nous negocis. – J. Josa

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?